Alise Lea Tiller (29) er ny redaktør i Dalane Tidende.
Alise Lea Tiller (29) er ny redaktør i Dalane Tidende.

Alise Lea Tiller (29) er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Dalane Tidende

Kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver i Bate Boligbyggelag og blir avisas første kvinnelige redaktør noensinne.

Publisert

Alise Lea Tiller  (29) er ansatt som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Egersund-avisa Dalane Tidende, skriver Amedia i en pressemelding.

Hun blir avisas første kvinnelige redaktør, siden oppstarten i 1885, opplyser de i meldingen.

– Jeg er svært takknemlig og glad for å få denne muligheten. Dalane Tidende leverer god lokaljournalistikk for et stort geografisk område. Sammen skal vi fortsette det viktige arbeidet for å ivareta lokaldemokratiet, ytringsfriheten og samfunnsoppdraget. Vi skal også videreutvikle oss, særlig når det gjelder å være synlig på digitale plattformer. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og spennende arbeidsoppgaver sammen med kunnskapsrike kolleger i Dalane Tidende, sier påtroppende redaktør Alise Lea Tiller i meldingen.

Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Bate Boligbyggelag i Stavanger, hvor hun har vært ansatt de to siste årene.

I tillegg har hun fire års erfaring som journalist i Stavanger Aftenblad og har vært administrasjonsleder ved debatt- og litteraturhuset KÅKÅ Kverulantkatedralen. I tillegg har hun en bachelorgrad i journalistikk og mastergrad i dokumentarfilmproduksjon.

Dalane Tidende ble for et år siden kjøpt av Amedia og dekker kommunene Eigersund, Bjerkreim, Sokndal og Lund. Avisa har 7.200 abonnenter og 15.000 lesere ifølge den siste målingen til Mediebedriftenes Landsforening. 

– Jeg er svært tilfreds med å ha fått på plass en inkluderende, iderik og nysgjerrig redaktør med solid kunnskap om det digitale taktskiftet mediehuset står foran, sier styreleder i Dalane Tidende, Ole Morten Ona Ringdal i meldingen.

Hun begynner i jobben 1. april 2020, og overtar jobben etter Gunnar Kvassheim, som går av med pensjon.

Powered by Labrador CMS