10 millioner kroner i bot til Aller Media for kjendis-spionasje fra danske Se og Hør. Betinget fengsel til tidligere sjefer

– Vi gikk over streken, sa nyhetssjef Lise Bondesen i retten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

København (NTB-Ritzau): To ansatte i danske Se og Hør er dømt for å ha brukt kjendisers private kredittkortopplysninger til å lage avslørende saker.

– Vi gikk over streken, medgir tidligere nyhetssjef Lise Bondesen.

Torsdag ble Bondesen og ukebladets tidligere redaksjonssjef Kim Bretov dømt til seks måneders betinget fengsel og 120 timers samfunnstjeneste, etter å ha blitt funnet skyldige i å ha krenket privatlivet til danske kjendiser.

Aller Media, som gir ut Se og Hør, ble samtidig idømt en bot på 10 millioner danske kroner.

Sentralt i saken er opplysningene om at Se og Hør ved hjelp av en hemmelig kilde sikret seg ulovlig tilgang til kredittkortopplysninger om en rekke danske kjendiser.

  • PS: En tidligere versjon av denne saken omtalte at de to redaktørene hadde fått 10 millioner kroner i bot. Det var en feil i NTBs sak, og saken er nå rettet. Medier24 beklager at vi publiserte den feilaktige første versjonen.

Gråtkvalt i retten

Bondesen medga i retten torsdag at hun var kjent med dette, og at Se og Hør aktivt benyttet kredittkortopplysningene til å spore opp danske kongelige og kjendiser for å se hva de brukte pengene på.

– Men underveis gikk det opp for meg at det vi gjorde var galt, og jeg ønsket å stanse det, sa hun.

– Vi gikk over streken, medga Bondesen gråtkvalt i retten.

– Svært begeistret

Foruten Bondesen, som i dag er sjefredaktør i Avisen.dk, tilsto også Se og Hørs tidligere redaksjonssjef Kim Bretov at han hadde kjennskap til kredittkortskandalen.

Ifølge Bretov var også Se og Hørs daværende sjefredaktør Henrik Qvortrup orientert og «svært begeistret» da Bretov i juni 2008 fikk i stand avtalen med kilden som fôret ukebladet med kjendisers kredittkortopplysninger.

Blant dem Se og Hør fikk tilgang til opplysninger om, var både den danske kongefamilien, statsminister Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt.

Vil betale

Qvortrup og de fem andre som ikke har sagt seg skyldig etter tiltalen, må møte i retten 9. september.

Aller Media A/S gjorde det på forhånd klart at de ville betale eventuelle bøter de ble ilagt i saken, opp til 15 millioner kroner.

– Aller ønsker å vedkjenne seg sitt ansvar, sier konsernets advokat Hans Jakob Folker.

Powered by Labrador CMS