Dansk Se og Hør-sjef erkjenner skyld. Krenket kjendisers og kongeliges privatliv

Kjøpte opplysninger fra både kredittkortselskaper, sykehus og SAS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

København (NTB-Ritzau): Den tidligere nyhetssjefen i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig i en sak der hun sammen med sju andre er tiltalt for å ha krenket danske kjendisers og kongeliges privatliv.

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i Se og Hør-saken. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S.

I tillegg blir det påtaleunnlatelse for åtte andre personer, opplyser Københavns Vestegns Politi.

Både statsadvokaten i København og den danske riksadvokaten har hatt saken til vurdering.

Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og domsavsigelser er ventet i slutten av november.

Kredittkort

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Senere vokste skandalen i omfang da det ble kjent at ukebladet også har hatt kilder i SAS og ved et sykehus i København.

Påtalemyndigheten mener at Se og Hør har betalt penger for tips og dermed gitt kildene et økonomisk motiv for å bryte loven.

Erklærer skyld

Aller Media A/S opplyste i en uttalelse onsdag at selskapet vil betale eventuelle bøter som retten i en eventuell dom skulle finne rimelig.

I et rettsmøte som finner sted i Glostrup fredag, skal både Se og Hørs tidligere nyhetssjef Lise Bondesen og Aller Media A/S erklære skyld, skriver Jyllands-Posten.

Bondesen har også tidligere erklært skyld, påpeker hennes forsvarer Christian Riewe.

– Umiddelbart etter at saken dukket opp, sto Lise fram og fortalte sin versjon av historien. Det har hun stått ved i avhør hos politiet, der hun har sagt at hun hadde kjennskap til det som foregikk, at ikke alt var som det burde være, sier Riewe.

Powered by Labrador CMS