Steinar Suvatne i Spikersuppa, foran Stortinget.

#Sommerpraten:

Steinar Suvatne mener årets flause i mediebransjen er at Mats Rønning sluttet i Dagbladet

Men leder for politisk avdeling i Dagbladet, Steinar Suvatnes personlige flause mener han er dette intervjuet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er leder for politisk avdeling i Dagbladet, Steinar Suvatne.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Det første som slår meg er at det har vært for få kritiske spørsmål til myndighetene på alle koronapressekonferansene, akkurat som i siste halvdel av 2020.

– At NRK og TV 2 alltid får stille spørsmål først på disse pressekonferansene synes jeg forresten er rart. Her må departementsrådgivere på 850 løk i året begynne å tenke sjæl og spørre seg: «Er det egentlig noen grunn til at NRK alltid kommer først?». Dersom vi hadde hatt noen gode kritiske bransjenettsteder, så kunne vi kanskje tatt debatten. Jeg kan stille på kort varsel, vi snakker ti minutter, maks. Ta gjerne (helst!) med fotograf.

– Hva er årets flause til nå?

Steinar Suvatne.

– Lett - Mats Rønning slutta i Dagbladet. Vi er svært mange som mener dette er årets, om ikke tiårets, største flause. Det hele minner meg egentlig litt om da Emre Can dro fra Liverpool til Juventus sommeren før Liverpool vant Champions League. Heldigvis fikk jeg jobben hans. Av ren sympati har jeg sendt anonyme kanelboller på døra til Mats og familien i flere måneder nå. Den stakkars gjengen trenger all oppmuntring de kan få i disse mørke, mørke tider. Mine tanker går særlig til Trine og gutta.

– Og nei, før du spør, Mats leser bare Journalisten.no, så anonymiteten min er vel bevart. Flere kanelboller på vei.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Nei.

– Hva gjør du i sommer?

– Stort sett bedriver jeg et gedigent narrespill hvor jeg forsøker å gi HR inntrykk av at jeg tar ferie. Vi snakker løsbart og stortingsfrakk. Tidligere i dag klippet jeg to hull i en gammel utgave av VG, jeg tror det var den med Bar Vulkan-saken. Slik kan jeg observere Stortinget fra Eidsvolls plass mens jeg tilsynelatende leser avis i avslappet feriemodus. I tillegg leser jeg Journalisten.no flere ganger daglig.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg har allerede gått ut i ferie, jeg. Og igjen, her må jeg bare trekke fram Journalisten.no, mitt foretrukne bransjenettsted. Men de spør meg aldri (hva faen, liksom?) om å være med i spaltene, så jeg leser dem egentlig mest på trass og i sinne. Dette er forøvrig mitt foretrukne modus for å innta all litteratur, særlig på ferie – rasende og med hyttet neve.

– Av viktige (u)vaner jeg har opprettholdt den første ferieuka nevnes Lucky Strike mentol, Pepsi Mæx, salatbar uten grønnsaker, åtte kopper kaffe før lunsj, og ubesvarte anrop fra mamma. Livet, det er nå, som jeg pleier å si.

– Men én medievane jeg ikke tar med meg, verken på ferie eller noe annet sted, er tendensen til å svare pompøst og selvhøytidelig på spørsmål og meg og mitt. Kunne dere forresten vært interessert i et portrettintervju hvor jeg snakker i det vide og brede om hvordan jeg jobber som journalist? Jeg kan stille på svært kort varsel, vi snakker ti minutter, maks. Ta gjerne (helst!) med fotograf.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Teller dette intervjuet?

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Don’t quit your dayjob.

Powered by Labrador CMS