Ellen Arnstad - her på Oslo Fashion Week for noen år siden.

«Dette er et enormt tap for Aller og oss ansatte. Ellen har vært en bauta i en tid med usikkerhet, omskiftninger og nedbemanning»

Ellen Arnstad varslet i dag sin avgang som sjefredaktør og konsernredaktør i Aller Media - og får med seg gode ord fra klubben på vei ut døra.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag ble det kjent at Ellen Arnstad (51) velger å gi seg som sjefredaktør for Se og Hør, samt konsernredaktør og forlagsdirektør i Aller Media.

Hun sier at dette var riktig tidspunkt for å gjøre en omdreining i livet, og er samtidig åpen om at hun har en krevende situasjon med sykdommen til sin eldste sønn.

Og den erfarne og meritterte redaktøren vil bli savnet.

I en uttalelse fra redaksjonsklubben i Aller, ved klubbleder Sonja Nordanger, får Arnstad gode ord med seg ut døra:

«Det var med stor beklagelse vi mottok budskapet personlig fra Ellen i dag. Vi kan ikke annet enn å respektere valget hennes, men når det er sagt: Dette er et enormt tap for Aller Media som bedrift og for oss som jobber her.

For oss ansatte har Ellen vært en bauta i en tid med mye usikkerhet, omskiftninger og nedbemanninger.

Hun har som leder, både i forhandlinger og i hverdag vist stor forståelse for at folk har gode betingelser, for arbeidsmiljøet og for den krevende omstillingen ansatte har måtte gjennomgå de siste årene. Vi har selvfølgelig hatt våre diskusjoner, men alltid med gjensidig respekt.

Hun har vært viktig for oss som etisk pådriver, som en forkjemper for journalistikken og ikke minst for det mellommenneskelige på arbeidsplassen.

For henne er innhold viktig, journalistikk er viktig, individet er viktig. I en tid hvor arbeidslivet brutaliseres og journalistikken trues, er ikke det nødvendigvis en selvfølge på norske mediearbeidsplasser.

Aller Media doblet driftsresultatet i forrige regnskapsår. Konsernets printmedier, inkludert ukepressevirksomheten som Ellen har vært ansvarlig for, har i sterk grad bidratt til det gode resultatet. Vi kjenner Ellen som en som står på for oss og for våre publikasjoner.

Som en av få kvinnelige medietopper har Ellen vært en stor inspirasjonskilde både internt og eksternt. Man skal lete lenge etter en leder med tilsvarende kvaliteter i medie-Norge.

Vi vil savne henne, men ønsker henne lykke til.»

        

Powered by Labrador CMS