Lommelegen illustrasjon.
Illustrasjonsbilde av Lommelegen-siden.

Aller Media legger ned Lommelegen etter 25 år

Den Dagbladet-eide nettsiden blir avviklet i disse dager.

Publisert Sist oppdatert

Aller Media har bestemt seg for å legge ned Lommelegen.no etter 25 år i drift.

Det opplyser konsernet om på forsiden av nettsiden:

«Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før», står det i meldingen.

Det er Dagbladet AS som eier Lommelegen. Avishusets utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne sier nedleggelsen handler om strategi.

– Lommelegen har vært en viktig site for Aller. De siste årene har siten ligget i Dagbladet. Vi ønsker nå at Dagbladet skal ta større eierskap til helseområdet, og at dette området skal være med på å bygge opp under hovedmerkevaren, heller enn en mindre merkevare som Lommelegen, sier hun til Medier24.

– I tillegg bygger vi opp helse som et nytt område på Dagbladet Pluss, legger Lunder Brenne til.

Lommelegen ble startet tilbake i 1998, og ble kjøpt opp av Aller sju år etter.

Siden den gang har nettsiden hatt som mål «å gi svar til våre lesere på vanlige spørsmål om helse, kropp og sykdom», ifølge Aller.

De første årene hadde nettsiden en rådgivende svartjeneste med helsetematikk, mens de siste årene har det vært driftet som et redaksjonelt nettsted «hvor leger, sykepleiere og journalister formidler trygg helseinformasjon til folk flest», opplyser Aller.

Lommelegen har hatt Dagbladet-sjef Alexandra Beverfjord som ansvarlig redaktør. Siden har dermed vært underlagt Vær varsom-plakaten.

Powered by Labrador CMS