Arendalsuka setter foten ned for debatt med SIAN og Alliansen

Arendalsuka har bestemt seg for å si nei til en planlagt debatt om ytringsfrihet med SIAN og Alliansen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Debatten skulle arrangeres av Ytringsfrihetsforbundet, som ledes av Resett-sjef Helge Lurås.

Men det vil ikke Arendalsuka ha noe av.

«Vi har vært i dialog med Ytringsfrihetsforbundet om dette arrangementet og har etter en totalvurdering valgt å avslå en debatt om ytringsfrihet med Hans Lysglimt Johansen og Lars Thorsen. Vi har begrunnet vårt avslag med at vi i år ikke tillater at Alliansen og SIAN deltar på arrangementer i Arendalsukas program», skrev Arendalsuka på Facebook tirsdag formiddag.

Lysglimt Johansen leder Alliansen, mens Thorsen er med i SIAN (Stopp islamiseringen av Norge).

 

Vil fortsatt gjennomføre

Debatten skulle ha funnet sted tirsdag klokka 18. Lurås forteller at planen fortsatt er å gjennomføre debatten, med eller uten de to kontroversielle paneldeltakerne.

– Dette er et eksempel på hvordan ytringsrommet innskrenkes, sier Lurås til NTB.

«Vi mener at dialog, debatt og en sivilisert samtale er langt bedre enn boikott og utestengelse», skriver Ytringsfrihetsforbundet i arrangementsteksten på Facebook.

Lurås forklarer at planen var at Lysglimt Johansen og Thorsen skulle delta som privatpersoner, og ikke som representanter for sine respektive organisasjoner.

Dialogen mellom Ytringsfrihetsforbundet og Arendalsuka pågikk fortsatt tirsdag formiddag.

 

Trussel om boikott

Arendalsuka bestemte seg tidligere i sommer for å utestenge SIAN og Alliansen etter at Arbeiderpartiet og flere andre aktører truet med å boikotte Arendalsuka hvis disse organisasjonene fikk delta.

Dagbladet skriver at Ytringsfrihetsforbundet inviterte SIAN og Alliansen «i hemmelighet», og at det ikke har ligget ute noen informasjon om de to organisasjonenes deltakelse på Arendalsukas programsider.

Powered by Labrador CMS