TV 2-sjef Olav T. Sandnes
TV 2-sjef Olav T. Sandnes

TV 2 søker trolig på ny avtale om kommersiell allmennkringkasting

Når ny avtale om kommersiell allmennkringkasting skal lyses ut, vil det komme enkelte justeringer, opplyser Kulturdepartementet. TV 2 kommer trolig til å søke.

Publisert

Denne høsten er det ventet at en ny avtale om kommersiell allmennkringkasting skal lyses ut. TV 2-sjef Olav Sandnes sier de trolig er interessert i å søke, skriver Kampanje.

– Det er bred oppslutning på Stortinget om kommersiell allmennkringkasting, så er det opp til politikerne hva en slik avtale skal inneholde. Vi er spente på hva som kommer og håper å kunne søke på en ny avtale, sier Sandnes.

I januar opplyste Medietilsynet at TV 2 i fjor oppfylte de fleste kravene som allmennkringkaster og mottok full kompensasjon på 135 millioner kroner for 2021.

Statssekretær Gry Haugsbakken i Kulturdepartementet sier en ny avtale vil bygge på avtalen TV 2 har hatt de siste årene, at en ny utlysning skal ta inn over seg nye plattformer og seermønstre.

– Den blir ikke kliss lik som den var, men vi skal ta vare på det som kanskje er det viktigste, og det er nyhetsformidlingen, sier Haugsbakken.

Powered by Labrador CMS