Sjefredaktør Rolf Edmund Lund og direktør Tor Sara i Altaposten.

For noen år siden gikk de fra seks til fem. Nå kuttes det igjen: Altaposten blir tredagersavis

- Et helt nødvendig skifte, sier mediehuset.

Publisert

Etter sporadiske endringer de seneste åra, har 2017 virkelig blitt året hvor frekvensendringer for papiraviser skyter fart. 

Og nå er det Altapostens tur, melder avisa selv

For noen år siden gikk avisa fra seks til fem aviser i uka. Nå kutter de to til - og blir tredagersavis. Fra 3. juli skal Altaposten komme ut mandag, onsdag og fredag. 

Avisa hadde i fjor et opplag på 3731, ned 45 aviser fra året før. 

Ifølge redaktør Rolf Edmund Lund og direktør Tor Sara er dette et nødvendig grep, for å kutte kostnader andre steder enn på journalistikken. 

– Selvfølgelig handler det om å redusere kostnader til blant annet trykking og distribusjon, men det viktigste er at skiftet er helt nødvendig i konkurransen som har tilspisset seg digitalt og at våre kunder beveger seg inn på nye plattformer. Da må vi nødvendigvis tilpasse oss det, sier Sara til egen avis. 

Avisa lover samtidig nye digitale tilbud, inkludert et rikholdig digitalt arkiv tilbake i tid. 

Altapostens kutt kommer som en rekke av mange over hele landet det siste året. Også i Finnmark: Tidligere i år ble det kjent at både Finnmark Dagblad og Finnmarken går fra seks til fire aviser i uka. 

Dermed står nå Ságat igjen som den avisen i fylket med hyppigst frekvens; den norskspråklige samiske riksavisen kommer fortsatt ut fem dager i uka. 

Powered by Labrador CMS