Jakob Bjørnøy og Balder Haarklou Jensen blir politiske journalister i Altinget.

Altinget henter «den mest omtalte sommervikaren i norsk pressehistorie»

Balder Haarklou Jensen og Jakob Bjørnøy blir politiske journalister i Altinget.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Altinget henter Balder Haarklou Jensen og Jakob Bjørnøy som politiske journalister. Begge skal går inn i vikariater de kombinerer med studier. 

– Nå styrker vi laget vårt med to av de største talentene i politisk journalistikk. Begge to har på kort tid gjort seg bemerket med avslørende og innsiktsfull journalistikk, sier Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget. 

Begge går inn i vikariater som politiske journalister og kombinerer dette med studier.

Balder Haarklou Jensen er masterstudent i Europastudier ved NTNU og vil i Altinget jobbe både med allmenn politikk, EU, klima, energi og forsvarspolitikk. Han kommer fra en rolle som journalistvikar i E24, der han blant annet har vært sentral i avdekkingen av Ola Borten Moe og Sindre Finnes aksjehandler og Sandra Borchs masterplagiat. 

– Balder har på kort tid vist en egen evne til å gå i dybden i komplekse saker, og han evner å kombinere en grunnleggende forståelse for journalistikkens metoder og innsikt i politisk dynamikk. Han er vel også den mest omtalte sommervikaren i norsk pressehistorie, etter å ha bidratt til å avsløre flere politikerskandaler på kort tid, i sin rolle som sommervikar og journalist i E24, sier Østrem.

Balder Haarklou Jensen gleder seg til å bidra til byggeprosjektet Altinget. 

– Det er behov for en aktør som Altinget i Norge, og jeg ser veldig frem til å være med å bygge opp avisen videre, sier Jensen. 

Jakob Bjørnøy studerer statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Bjørnøy har i flere år jobbet som rådgiver på Stortinget for KrF. Etter det har han vært praktikant og kommunikasjonsrådgiver for Norges faste delegasjon til FN. Bjørnøy har også vært politisk journalist i Aftenposten og Nettavisen. 

– Bjørnøy bringer inn en unik energi i redaksjonen til Altinget. Han har bred kjennskap til politiske prosesser og et unikt kildenettverk som han forvalter på en tillitsvekkende måte. Han formidler komplekse temaer med et godt språk, og er en journalist som kler Altingets profil veldig godt, sier Østrem. 

– Det er en fest å jobbe i et kollegium hvor det politiske dybdestoffet og de lange linjene sitter i høysetet. Altinget har en svært spennende leserskare, fra både politikk og næringsliv, som jeg gleder meg stort til å levere grundig og god journalistikk til, sier Bjørnøy.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS