Christina Guldstad og Veslemøy Østrem.

Altinget oppretter ny nisje

Altinget-satsingen i Norge har nå seks nisjer, etter at Altinget Forsvar ble lansert 2. mai.

Publisert Sist oppdatert

Christina Guldstad blir Altinget Forsvars nisjeredaktør. Det melder Altinget i en pressemelding tirsdag.

Altinget ble startet opp i oktober i fjor, og har nå seks nisjer. Sjefredaktør Veslemøy Østrem forteller at de siden oppstarten har set behovet for en fagpolitisk nisjeavis om forsvarspolitikk.

– Dette feltet er høyaktuelt, både fra et norsk og et internasjonalt perspektiv. Forsvaret både i Norge, Nato og EU står foran store omstillinger som vil prege den politiske debatten og og kreve tøffe politiske prioriteringer. Det vil vi være tett på, sier hun.

Guldstad som skal lede nisjen har en internasjonal mastergrad i journalistikk med fordypning innen krig, konflikt, politikk og globalisering. Hun har også vært politisk journalist i Finnmark, samt hos FinansWatch, Aftenposten go Stavanger Aftenblad.

– Målet er at Altinget Forsvar skal være en troverdig og pålitelig kilde for relevant nyhetsdekning og analyser av viktige lokale, nasjonale og internasjonale problemstillinger som berører forsvarssektoren. I tillegg vil vi se på hvordan politiske beslutninger eller fravær av sådanne, påvirker sikkerhetspolitikk, militærmakt og landets evne til å forsvare seg, sier Guldstad.

Sjefredaktør Østrem ønsker ikke å gå ut med konkrete tall etter oppstarten, men kaller det et forrykende første halvår.

– Vi vokser på alle områder, har både store IP-abonnement, enkeltabonnenter og grupper og organisasjoner som leser oss daglig. Vi er stolte over at vi stadig blir lest av stadig flere og referert til stadig oftere, både i andre medier og fra Stortingets talerstol, sier hun.

Powered by Labrador CMS