Blir én av fem regionredaktører: Anders Opdahl fra Nordlys til NRK. Sjekk de andre navnene her

Én ekstern og tre interne ansettelser i NRK mandag.

Publisert Sist oppdatert

Anders Opdahl gir seg som sjefredaktør i Nordlys, og for tida konstituert regiondirektør i Amedia Nord-Norge, for å bli ny regionredaktør for NRK i Nord-Norge. 

Det er blitt opplyst om internt i NRK mandag formiddag, og blir bekreftet i pressemeldinger fra kanalen. 

Opdahl (36) har vært sjefredaktør i Nordlys siden 2011, og jobbet i avisa siden 2005. Han har også jobbet i Dagbladet, ANB og Finnmark Dagblad

Finnmarkingen sitter i Nordlys-jobben til en erstatter er funnet, og sier følgende om byttet i en pressemelding: 

- Jobben som regionredaktør i NRK er unik. Ingen andre stillinger i medielandskapet gir et totalt innholdsansvar for våre tre nordligste fylker. For en pressemann med hjerte for Nord-Norge gir dette helt utrolige muligheter.

- Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven, og ikke minst bli kjent med mange nye kolleger. Jeg regner med en bratt læringskurve, samtidig som jeg tror at jeg har erfaringer fra kommersielle medier som kan bli verdifulle for NRK, sier OpdahlLes flere kommentarer fra ham lenger ned i saken. 

Her er fire av fem nye regionredaktører

Opdahls ansettelse er den mest oppsiktsvekkende og uventede, på en liste som ellers preges av interne kandidater, og ser slik ut: 

  • Region sør: Heidi Pleym, i dag distriktsredaktør for NRK Østafjells. 
  • Region midt: Sigrid Gjellan, distriktsredaktør for NRK Trøndelag
  • Region vest: Kai Aage Pedersen, i dag distriktsredaktør Sogn og Fjordane. 

Hvem som blir regionredaktør for region øst ventes offentliggjort i løpet av et par dager. 

Det nye regionleddet med fem regionale redaktører skal være et bindeledd mellom ledelsen på Marienlyst, og hvert enkelt distrikt. 

– Vi halverer ledergruppa fra 22 til 10 i den øverste ledergruppa. Det gjør vi for å trekke organisasjonen sammen, uttalte distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen til Medier24 i fjor høst. 

I den nye organisasjonen vil det i framtida være 15 distriktsredaktører som organiseres under de fem regionredaktørene.

Slik beskriver distriktsdirektør Gynnild-Johnsen divisjonens ambisjoner framover i dagens pressemelding: 

- NRKs Distriktsdivisjon skal lage innhold av høy kvalitet fra hele landet, til hele landet, på alle plattformer. Vi skal være nære, raske og tydelig tilstede ved hendelser regionalt og nasjonalt. Samtidig skal vi være nyskapende og speile mangfoldet i hele landet på en tydeligere måte enn før. En mindre ledergruppe gjør oss i stand til å beslutte og gjennomføre endringer raskere, og slik være i tråd med publikums bevegelser. 

Skal sette landsdelen på kartet

Og om Opdahl som ny regionredaktør i nord, sier distriktsdirektøren: 

- Ved ansettelsen av Opdahl får vi en ambisiøs og kunnskapsrik medieleder som kjenner landsdelen godt. Oppgaven til regionredaktøren, sammen med distriktsredaktørene i Finnmark, Troms og Nordland, blir å sette landsdelen ytterligere på kartet med regionale og nasjonale nyheter og programmer. 

Finnmarkingen sier at det er med vemod at han forlater både Nordlys og Amedia. Han har blant annet vært med på å bygge Nordlys til en trafikkmaskin for hele landsdelen, for så å lede an i en ny strategi om å ta betalt for journalistikken på nett. 

- Jobben som regionredaktør for NRK i Nordland, Finnmark og Troms ble simpelthen uimotståelig. For et nordnorsk nyhets- og samfunnsmenneske, er dette rett og slett en unik sjanse, skriver Opdahl på Facebook mandag ettermiddag: 

Dagen er her. Etter 16 år i Amedia, hvorav 12 av dem i Nordlys, har jeg bestemt meg for å skifte beite. Jobben som...

Posted by Anders Opdahl on Monday, February 29, 2016

Powered by Labrador CMS