Guri Jortveit (49) kommer til sin Rett - blir redaktør og daglig leder på Røros

Erfaren journalist tar styringen i lokalavisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Styret i Arbeidets Rett har ansatt Guri Jortveit som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett.

Det opplyser avisa i en pressemelding.

Jortveit kommer fra stillingen som journalist i Arbeidets Rett og har hatt ulike roller i avisen i fjellregionen i flere år.

Styreleder Ole-Jacob Mosvold sier dette om avisas nye redaktør:

- Vi er glade for at Guri har takket ja til stillingen. Arbeidets Rett får en dyktig og engasjert leder som er brennende opptatt av lokaljournalistikk og Arbeidets Retts rolle i lokalsamfunnet.

- Avisen står midt i en omstillingsprosess, og da er det gledelig å se at Arbeidets Rett lykkes med å møte omstillingen på en positiv måte og skape et grunnlag for videre vekst. Vi har stor tro på at Retten vil fortsette å være en viktig leverandør av lokal kvalitetsjournalistikk til befolkningen i hele Fjellregionen,  forteller Mosvold.

I likhet med resten av Amedia, opplever også Arbeidets Rett nå vekst på brukerbetaling.

Og avisas nye redaktør gleder seg til å fortsette på denne ferden:

- Jeg kjenner regionen og avisa vår, og gleder meg like mye til å møte folk, lesere og kunder som før, nå i en ny rolle. Vår nyeste leserundersøkelse viser at nær 20.000 leser og bruker Arbeidets Rett daglig. Tallene forteller også at Retten har en sterk posisjon som kilde til lokale nyheter.

- Det gir solid motivasjon til å lage god og relevant avis på nett og papir i Røros, Holtålen og Nord-Østerdalen framover, sammen med de dyktige jeg har med meg på Retten-laget. Folk i Fjellregionen har alltid holdt seg med mange aviser, og dagens lokale mediemangfold viser at slik er det fortsatt, sier hun.

Guri Jortveit tiltrer stillingen mandag 7. november, opplyser Amedia.

Powered by Labrador CMS