Noen av «folkene i Fredriksstad Blad».

Kommentar

Slik skapte vi et varmere og enda bedre arbeidsmiljø i lokalavisa

- Vi tror at jo bedre vi kjenner hverandre, jo mer liker og respekterer vi hverandre, og jo bedre kollegaer blir vi for hverandre. Derfor startet vi «Folk i Fredriksstad Blad», skriver René Svendsen.

Denne artikkelen er over to år gammel.

I yrkesaktiv alder tilbringer de fleste av oss halvparten av den tiden vi er våkne på jobb.

René Svendsen, ansvarlig redaktør i Fredriksstad Blad.

Derfor er det ikke en «luksus» å ha det bra på arbeidsplassen.

Det er en nødvendighet på linje med å ha det godt i samlivet og familien.

Altså ikke en livsnødvendighet, men en vesentlig bestanddel i livslykken. Og akkurat som i det private samlivet, må hver og en av oss ta ansvar for å skape et godt jobbliv.

I Fredriksstad Blad er vi så heldige å ha det fint sammen på jobb. Ingen blir mobbet, det er få konflikter, lite baksnakking og stor grad av trygghet. Likevel var det litt skummelt å lansere idéen om «Folk i Fredriksstad Blad».

Vi hadde alle lest de sterke, personlige og overraskende åpenhjertige historiene som ble fortalt i «450 folk i Fredrikstad». Hvordan ville dette konseptet fungere internt på en arbeidsplass.

Ville folk tørre å åpne seg for kollegaene sine? Og - siden det skulle være frivillig å delta - ville de i det hele tatt la seg intervjue?

Svarene har vi nå. Ja på begge.

Vi ga alle som jobber fast eller løst på FB-huset tilbudet om å bli intervjuet. Mer enn nitti prosent takket ja. Wenche og Christine, som har laget store deler av «450 folk»-intervjuene, gjorde disse også. Det ble mange lange og gode samtaler. "

- Jeg følte det nesten som å være hos psykologen, sa en kollega etterpå.

I nesten tre måneder har hver arbeidsdag i FB startet med publisering av en ny historie på den lukkede Facebook-gruppen vi laget til formålet. Tekstene har vært korte. Det har tatt et drøyt minutt å lese hver av dem.

Slik har de det på jobb i Fredriksstad Blad.

Like fullt har de gitt et vell av fine opplevelser på jobb. Både for dem som har fått lese interessante, morsomme, rørende og oppsiktsvekkende fortellinger om gode kollegaer, men ikke minst for hver enkelt som har fått «sin dag» med hyggelige kommentarer, tommel opp, hjerter og varme klemmer i korridoren.

Så hva med ambisjonen om at dette skulle skape et enda bedre arbeidsmiljø hos oss? Kollega Tonje har sagt det best:

- Jeg elsker denne serien som lærer oss noe nytt hver dag og får oss til å tenke litt ekstra på hverandre. 

Hun har nok alle med seg i den vurderingen.

Jeg er sikker på at vi nå vil sette enda mer pris på enigheten og fellesskapet, og tror at vi kommer til å takle uunngåelige uenigheter og eventuelle konflikter bedre.

Powered by Labrador CMS