Amedia kjøper seg inn i Trønder-Avisa

Mediekonsernet kjøper aksjer i LL Inntrøndelagen, som har en betydelig eierpost i Trønder-Avisa.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Måneder etter at Trønder-Avisa gikk inn i et strategisk samarbeid med Amedia, i stedet for Polaris Media, sluker Amedia 94 prosent av aksjonær LL Inntrøndelagen, som eier 38 prosent av Trønder-Avisa AS.

Polaris Media eier 10,1 prosent av TA, mens AS Nord-Trøndelag står med de resterende 51,9 prosentene.

Trønder-Avisa eier Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Snåsningen, Inderøyningen og Trønder-Distribusjon.

– Det har vært diskusjoner rundt eierskapet innad i Inntrøndelagen, og det var en del aksjonærer som ville selge. Amedia fikk forespørsel om vi kunne bidra til stabilitet på eiersiden, både i Inntrøndelagen og i Trønder-Avisa, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia til T-A.

– Vi er opptatt av Trønder-Avisas framtid, og har derfor valgt å bidra med å kjøpe aksjer i eierselskapet. Styret og ledelsen i Trønder-Avisa har valgt Amedia som strategisk samarbeidspartner, og da er det bra at vi kan bidra til en fortsatt sterk lokal forankring til eierskapet, sier han videre.

Stokstad går også inn i styret i LL Inntrøndelagen.

Det har stormet rundt eierskapet til Trønder-Avisa i lang tid. Polaris Media eier ti prosent av aksjene, og har ved to ulike anledninger de siste to årene i børsmelding varslet oppkjøp av avisen – men begge forsøkene har blitt stoppet på målstreken.

– Jeg er ikke overrasket over at Amedia kjøper LL Inntrøndelagen, sier konsernsjef i og ansvarlig redaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa til Medier24.

– Det betyr ikke så mye i praksis for oss. Vi har de tre eierselskapene vi har hatt i mange år, men det ene av det selskapet får nå nytt hold, sier han.

LL Inntrøndelagen reviderte 5. mai sine vedtekter.

Powered by Labrador CMS