Are Stokstad (65) går av som toppsjef i Amedia: – Dette var et godt tidspunkt

65-åringen har informert styret om at han forlater stillingen som toppsjef i Amedia.

Publisert

Are Stokstad har sittet i toppjobben siden 2013 og kom før det fra jobben som konserndirektør i A-pressen.

Tirsdag morgen informerte Stokstad sine ansatte om at han velger å trå tilbake fra rollen som toppsjef. I en melding på intranettet skriver han:

«Gode kolleger. Alt har sin tid. Også jeg. Jeg har derfor orientert styreleder André Støylen om at tiden nå er inne for å starte prosessen med å finne en ny konsernsjef i Amedia. Den jobben er det styret som skal stå for. Jeg fortsetter for fullt i jobben som konsernsjef fram til min etterfølger er på plass i sjefsstolen. Jeg har på Ingen måte tatt denne avgjørelsen på grunn av manglende energi eller lyst. Men kalenderen viser at jeg i løpet av dette året fyller 66 år. Jeg har derfor rett og slett funnet ut at det er riktig for meg å ta denne avgjørelsen nå.»

– Et godt tidspunkt

Stokstad er klar på at dette handler om at han nærmer seg 66 år. 

– Hovedgrunnen er det jeg skrev i meldingen: Jeg blir 66 år i år. Og hadde det ikke vært for at jeg er født i 1954, så hadde ikke dette skjedd, sier en lattermild konsernsjef til Medier24. 

Han legger til at han mener dette var et godt tidspunkt for å takke for seg. 

– Dette var et godt tidspunkt for å ta avgjørelsen, med tanke på å få en god overgang til min etterfølger, som sikrer at vi får en full fart på det som er våre strategiske og kommersielle mål framover, sier Stokstad til Medier24. 

Amedia eier 75 avistitler i Norge og har også tatt en posisjon i Sverige gjennom et mindre eierskap i MittMedia og Hall Media, som de eier sammen med Bonnier. Konsernet omsetter for 3,6 milliarder kroner og har i underkant av to millioner lesere.

– Ikke planlagt så fryktelig langt fram i tid

Stokstad er opptatt av at det nå skal være «business as usual» fram til hans erstatter er på plass – og mener derfor det er for tidlig å trekke fram høydepunkter. 

– Det kan hende høydepunktene kommer i månedene som kommer, men jeg gleder meg stort over at vi – og våre 2000 ansatte – har bygget opp Amedia til en institusjon for å sikre lokaljournalistikk og mangfold i Norge – og at vi er godt rusta til å møte framtida, sier Stokstad til Medier24. 

Han har heller ikke bestemt seg for hva han skal ta seg til etter at han har levert fra seg stafettpinnen. 

– Jeg har ikke planlagt så fryktelig langt fram i tid, men jeg har mye energi og lyst og skal finne ut av det i løpet av månedene som kommer.

– Så du skal ikke slenge deg ned på sofaen, legge beina på bordet, og leve det glade pensjonistliv? 

– Nei, det er nok liten fare for det, sier han. 

Powered by Labrador CMS