Arne Reginiussen blir øverste leder for alle Amedia-aviser i fylket.

Amedia samler Finnmark-avisene

Amedia samler sine titler i Finnmark under felles ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver konsernet i en pressemelding.

De siste årene har Amedia gått inn som eiere i flere Finnmark-avisene, som Sør-Varanger Avis og Hammerfestingen. Fra før eide de Finnmark Dagblad, Finnmarken, og Finnmarksposten.

Nå har styret i avisene ansatt Arne Reginiussen som daglig leder og ansvarlig redaktør for Amedias aviser i Finnmark. Reginiussen har de siste tre årene jobbet som direktør for nye medier i Amedia i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å få lov å være med å sette retning for de flotte avisene våre i Finnmark. Dette er aviser som jeg kjenner svært godt og har et stort hjerte for, sier Reginiussen i pressemeldingen.

Gikk ut av styrene

Reginiussen var inntil nylig styreleder i avisene Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten. Han gikk ut av styrene i mai da han bestemte seg for å søke på redaktørstillingen, som var lyst ut internt i Amedia.

Dagens ansvarlige redaktør i iFinnmark, Finnmark Dagblad, Finnmarksposten og Finnmarken, Stian Eliassen, blir utviklingsredaktør.

Frode Nielsen Børfjord i Sør-Varanger Avis blir politisk redaktør i Finnmark.

– I tillegg til Stian og Frodes nye roller, skal det på plass sterke lokale redaktører i hver enkelt tittel. Jobben med å lande kabalen vil ha sterkt fokus den nærmeste tiden, sier Reginiussen.

Lav bemanning

Rekruttering blir det viktigste fokuset fremover.

– Vi har dessverre hatt utfordringer med lav bemanning, og skal nå gjøre en styrking av staben for å sikre at våre titler skal være de beste på dekning av sine lokalmiljøer også i tiden som kommer. Redaksjonene i Kirkenes, Vadsø og Hammerfest har spesielt behov for å forsterke bemanningen, sier Reginiussen.

Han tiltrer stillingen umiddelbart, og vil fullt ut være på plass fra 1. august.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS