Sigvald Sveinbjørnsson gir seg som ansvarlig redaktør i BA.

Sigvald Sveinbjørnsson slutter i BA

Sigvald Sveinbjørnsson går av som sjefredaktør og daglig leder i Bergensavisen (BA) etter nesten seks år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sveinbjørnsson ble ansatt som sjefredaktør og daglig leder for Bergensavisen 18. mai 2016. Nå forlater han posten for å jobbe med ulike prosjekter for Amedia, skriver BA i en pressemelding.

– Da jeg kom til BA var avisen i en vanskelig situasjon, med opplagsfall og kostnadskutt. Dette klarte vi i samarbeid å snu med selvtillit og kjærlighet til Bergen, sier Sveinbjørnsson.

I 2016 hadde BA under 11.000 abonnenter, og et opplag på knappe 14.000. I fjor noterte avisen 26.000 abonnenter og over 27.000 i opplag.

Han leverer stafettpinnen videre med den klare ambisjonen for BA.

- Men dette blir uten meg. Jeg har tenkt nøye gjennom om jeg er riktig person til å lede avisen videre de neste årene. Jeg vet hva som kreves, og har kommet til at det er bedre, både for BA og for meg, at nye krefter slippes til. Akkurat så udramatisk er min avgang, sier Sveinbjørnsson.

Styreleder i BA Morten Nilsen takker Sveinbjørnsson for betydelig bidrag til BAs utvikling de siste årene.

– Sigvald har ført BA og Bergen enda nærmere hverandre, og det er synd at han har kommet til denne konklusjonen. Sigvald har stått for tydelige grep som fremkaller sterk digital vekst, og har reetablert virksomheten i en ærverdig bygård midt i Bergen sentrum. BA vokste ut av sine lokaler i Media City, og er nå tilbake i posisjonen som Bergens eneste rendyrkede og kompromissløse lokalavis, sier Nilsen.

Nyhetsredaktør Tor Godal konstitueres som sjefredaktør og daglig leder i BA.

Powered by Labrador CMS