LANGTUR: Ove Mellingen (t.v.) og Eirik Haugen gikk fra Skien til Oslo før Odds cupfinale høsten 2014 - en reprise fra turen i 2000.

TA ble større enn Varden - i sommer skal Ove gå fra Bergen til Skien. 14. juli går startskuddet for de rundt 500 kilometerne

16 dager er satt av til turen. - Minst 50 prosent sjanse for at jeg ikke klarer dette, men jeg skal i alle fall gjøre et forsøk!

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I år 2000 kom fotballklubben Odd til sin første cupfinale på mange år. Det feiret TA-redaktør Ove Mellingen med en spasertur fra Skien til Oslo for å se kampen. Og han kom like så godt med et nytt veddemål:

Den dagen Telemarksavisa passerte Varden i opplag, skulle han gå fra Bergen til Skien - om Tveitsund.

Ove Mellingen, sjefredaktør i Telemarksavisa.

Det var «ment som en morsom oneliner», og den gang var Varden 11.000 aviser større enn TA. Men i vinter skjedde altså dette, og Mellingen er en mann av sitt ord:

TA.no har han nå bekreftet at det blir tur, og offentliggjort reiseruta - med start 14. juli: Han tror de rundt 500 kilometerne skal ta 16 døgn, noe som gir rundt 3 mil om dagen.

Med en snittfart på 4,5 kilometer i timen, betyr det cirka sju timers gange hver dag. Men av naturlige årsaker vil nok etapper som for eksempel Røldal-Haukelitunnelen nok gå noe saktere.

Ruta starter fra Torgallmenningen i Bergen på null meter over havet, og skal innom rundt 1000 meter over Haukeli.

Og det kan bli strabasiøst nok. Kanskje for heftig?

Slik ser reiseruta ut.

Ove Mellingen omtaler planen slik:

- Jeg må innrømme at jeg tror det er minst 50 prosent sjansen på at jeg ikke klarer det, men jeg skal i alle fall gi det et forsøk. Jeg skal gjøre det jeg kan. 

I bloggposten kan hver og en lese reiseruta, og den selskapsglade redaktør Mellingen inviterer hver og en som ønsker å gå sammen med han, til å bli med på deler av den.

Noe følge er allerede klart:

Amedias konsernsjef Are Stokstad skal bli med fra start i Bergen. Tidligere Odd-styreleder og nå rådmann Hans Erik Utne skal kjøre følgebilen, som begge skal sove i.

Og Oves tidligere turkamerat Eirik Haugen, som nå er nyhetsredaktør i nettopp Varden, inviteres med på denne turen også:

- Det kan kanskje være krevende å be Varden-redaktøren om fri fordi Eirik så gjerne vil feire med meg at TA er blitt størst i Telemark. Men han kan jo avspasere?

LES OGSÅ:

TA har altså nå flere abonnenter enn Varden og det vil jeg feire med å gå Bergen-Skien i sommer. 16 dager og forholdsvis...

Publisert av Ove Mellingen 16. juni 2018

Powered by Labrador CMS