Christian Senning Andersen blir sjefredaktør og direktør i Fremover

- Har et nært forhold til Narvik, sier han. Gir seg som direktør i Hallingdølen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Christian Senning Andersen (37), i dag administrerende direktør i Hallingdølen, er ansatt som sjefredaktør og direktør i Fremover. Det opplyser Fremover i en melding torsdag.

Han etterfølger dermed Tone Angell Jensen (62), som i vinter varslet at hun gir seg for å flytte hjem til Tromsø og bli kommentator i Nordlys. 

Erfaren medieleder

Andersen bekler som nevnt i dag stillingen som administrerende direktør i avisa Hallingdølen. Han har også erfaring som mellomleder i mediehusene Haugesunds Avis og Ringerikes Blad, i tillegg til at han har bekledt stillinger i Amedias utviklingsavdeling.

Andersen kommer dermed «hjem» til konsernet igjen, etter et års tid i den lokalt eide regionavisa i Hallingdal. 

- Etter en god prosess, med flere kvalifiserte søkere, er styret i Fremover svært tilfreds med å kunne tilby Christian S. Andersen toppstillingen i Fremover, sier styreleder i Fremover, Anders Opdahl - som også er avtroppende publisher i Nordlys. 

- Christian har bred kompetanse, både redaksjonelt og kommersielt. I tillegg har han en utpreget digital profil. Fremover står, som alle andre medier, midt i en brytningstid mellom analoge og digitale formidlings- og forretningsmodeller.

- Å vite det er en ting, å håndtere det er noe annet. Christian har vist at han behersker det siste, påpeker Opdahl.

Sterk relasjon til Narvik

Styreleder Opdahl er også svært tilfreds med at Andersen har forbindelser til Narvik:

- At Christian i tillegg er født i Narvik og omtaler det som «sin by», gjør at forutsetningene for videre utvikling av Fremover styrkes ytterligere, som et av Amedias ledende mediehus i Nord-Norge. Det er en udelt fordel å ha kunnskaper om, og kjærlighet til, samfunnene vi lever av å betjene, sier han. 

Andersen selv, som har vokst opp i Hønefoss, er stolt over å ha fått muligheten til å lede Fremover:

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i jobben, og er stolt og glad over å ha fått denne muligheten. Jeg har fulgt Fremover i mange år, og opplever avisa som ambisiøs og fremoverlent i en utfordrende men veldig spennende tid for hele bransjen. Først og fremst gir endringene i bransjen oss nå muligheter, og de ser jeg fram til å gripe sammen med staben i Fremover.

- Samtidig gleder jeg og familien oss til å bo og leve i Narvik, som vi har hatt et nært forhold til i alle år, sier den Narvik-fødte 37-åringen, som hver sommer besøker familiehytta på Øyjord utenfor byen.

Tiltrer til høsten

Andersen tiltrer senest 1. desember, ifølge pressemeldingen. I mellomtiden konstitueres Anders Horne som toppleder i selskapet. Horne er i dag nyhetsredaktør i Fremover.

- At Anders Horne kan gå inn i stillingen umiddelbart, viser at Fremover nå er rustet med et svært kompetent lederteam i årene som kommer, sier styreleder Anders Opdahl.

Tone Angell Jensen, som sa opp sin lederstilling i vinter, slutter i Fremover ved utgangen av mai.

- Vi ønsker Tone lykke til videre når hun nå går tilbake til sin gamle jobb som kommentator i Nordlys. Hun har løftet og revitalisert Fremover de siste årene, og skapt imponerende resultater, sier Anders Opdahl. 

 

Powered by Labrador CMS