Liverpool-trener Jürgen Klopp har tatt med laget sitt på treningsleir til Østerrike før den kommende sesongen. Kampene sendes av Nettavisen.

Amedia skal vise Premier League-mesternes treningskamper: – En fantastisk mulighet

Den første kampen sendes allerede denne uken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Amedia skal sende de regjerende Premier League-mesterne Liverpools treningskamper i den korte sesongoppkjøringen til den kommende sesongen.

Kampene sendes gjennom Amedias plattform for sport, Direktesport.no

- Dette er en viktig test for å se om vi innimellom kan yppe til kamp om de gjeveste rettighetene, skriver Amedias direktør for sportsutvikling, Helge Birkelund, i en melding.

Birkelund forteller også at han gleder seg stort over å se Liverpool på konsernets egen plattform, men understreker også at norsk sport fortsatt er det som står høyest i kurs hos Amedia. 

 – Det er også en fantastisk mulighet for Nettavisen, men Direktesports styrke er fortsatt lokalavisenes formidling av lokalsport til sine abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia.

– Må bite det i meg

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum gleder seg stort over at de eksklusive rettighetene har havnet hos Amedia, og dermed også Nettavisen.

– Det er jo gøy at vi skal vise kampene til et lag som har så stor fanskare i Norge. For meg som er Man United-fan må jeg bare bite det i meg, spøker Stavrum til Medier24. 

Så legger han kjapt til:

–For å si det seriøst: Liverpool har vært knallgode i år, så nå blir det spennende å se hvordan de kommer til å gjøre det i kampene før neste sesong. Det tror jeg vil bli veldig populært for leserne våre.

– Kommer selv Manchester United-fan Stavrum nå til å benke seg foran TV-en for å se Liverpool spille? 

– Det blir vel litt falskt om jeg sier at jeg gleder meg mest til å se på Stuttgart og Red Bull Salzburg i disse kampene, sier Stavrum og ler, før han med glimt i øyet legger til:

– Men, jeg gleder meg enda mer til å se Manchester United banke Liverpool når Premier League-sesongen sparkes i gang. 

  

Gunnar Stavrum, ansvarlig redaktør i Nettavisen

Slik spilles Liverpool-kampene 

Liverpool er for tiden på treningsleir i Østerrike.  Førstkommende lørdag, klokken 18:00 møter de tyske Stuttgart.

Tre dager senere skal de røde måle krefter den norske storscoreren Erling Braut Haalands tidligere klubb, nemlig Red Bull Salzburg. Den kampen starten kl 16, norsk tid.

Liverpool møtte også Red Bull Salzburg i fjorårets Champions League-gruppespill. Kampen i England ble da en målrik affære, som Liverpool til slutt vant 4-3.

Det er også mulig at Nettavisen kommer til å sende en tredje treningskamp med Liverpool i hovedrollen, men tidspunkt og motstander i denne kampen er foreløpig ikke bekreftet.

Skal vise mer europeisk fotball

Amedia har også sikret seg rettighetene til den norske ligalederen Bodø/Glimts forsøk på å ta seg inn i Europaligaen.

– Dermed har vi rettighetene til det som for tiden er det suverent beste laget i Norge, og i England, sier sørlendingen muntert.

Samtidig legger Stavrum ikke skjul på at å dekke Premier League er svært viktig for Nettavisen. 

– Det betyr veldig mye for vår vanlige, hovedsaklige tekstbaserte sportsdekning. Interessen for Premier League er kjempehøy, og høyere enn for norsk fotball. Derfor er det ekstra gøy for oss å vise disse kampene når interessen er så stor, sier Stavrum avslutningsvis.

Bodø/Glimt har imponert stort i årets eliteserie. Snart skal nordlendingene også ut i kvalifisering til spill i Europaligaen.
Powered by Labrador CMS