Amedia og Schibsted har landet en intensjonsavtale og ser nå fram til videre forhandlinger. Her representert ved konsernsjef i Amedia John Kvadsheim (t.v) og adm.direktør i Schibsted Delivery Hans Kristian Hallén-Hasaas.

Schibsted skal levere Amedias papiraviser

Amedia og Schibsted har inngått avtale om å levere aviser og pakker seks dager i uken. – Vi skal distribuere i en så stor geografi som overhodet mulig, såfremt det er kommersielt bærekraftig å drive.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser begge mediekonsernene i en pressemelding onsdag.

Fra sommeren 2024 skal Schibsted Delivery overta det meste av utleveringen som Amedia Distribusjon i dag deler ut. Det gjelder også Amedia Distribusjons tilhørende virksomheter.

De har allerede samarbeidet om utkjøring av både papiraviser og pakker. Samtidig er det flere Amedia-aviser som kommer ut færre dager i uken enn før. Dette har blant annet skjedd fordi prisen for å distribuere avisen har vært dyr. 

– Nå går vi sammen med en felles ambisjon om å finne en langsiktig og bærekraftig løsning til det beste for mediebransjen, og for bransjens aviser og abonnenter. Dette sikrer distribusjon av aviser og pakker seks dager i uken, i en så stor geografi i Norge som mulig, sier John Kvadsheim, konserndirektør for Trykk og Distribusjon i Amedia. 

Schibsted Delivery er i pressemeldingen tydelig på at videre seksdagers-distribusjon av aviser og pakker er viktig for konsernet. 

Administrerende direktør Hans Kristian Hallén-Hasaas sier de er fornøyde med løsningen:

– Vi skal distribuere i en så stor geografi som overhodet mulig, såfremt det er kommersielt bærekraftig å drive. Vi er i vekst og opplever fortsatt betydelig etterspørsel etter seksdagersdistribusjon fra riksdekkende aviser, sier Hallén-Hasaas.

Aftenposten sluttet å gi ut avis syv dager i uken i år. Det har også ført til at VGs søndagsavis ikke blir levert i enkelte deler av landet.

Tidligere har Klassekampen vært kritisk til Amedias monopol på distribusjon, og mente bransjen var for avhengige av hva konsernet bestemte seg for. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS