LSK Kvinner feirer seriemesterskapet i 2019. Hvem som vinner i 2020 kan du følge på NRKs og Amedias plattformer.
LSK Kvinner feirer seriemesterskapet i 2019. Hvem som vinner i 2020 kan du følge på NRKs og Amedias plattformer.

NRK og Amedia med storsatsing på Toppserien: – Fantastisk gledelig

– I fjor hadde vi en sterk vekst i antall seere og vi tror at interessen vokser ytterligere i 2020, sier Amedia.

Publisert

NRK og Amedia har reforhandlet avtalene med Fotball Media om rettighetene til å sende Toppserien, melder fotball.no

Det betyr at det i 2020 vil bli sendt 26 TV-kamper fra kvinnenes øverste serie - fra hver eneste runde - på NRK og Amedias direktesport.no-portal. Sistnevnte skal også vise de resterende kampene fra ligaen, opplyses det.

– Det er en fantastisk gledelig nyhet at Toppserien nå får TV-kamper hver eneste serierunde. Dette vil øke synligheten av idretten og spillerne våre, noe som er veldig viktig for oss. Vi er stolte av rollemodellene som spillerne våre er. Fra i år vil vi nå ut til et bredere publikum, i tillegg til at unge spillere rundt i landet nå får muligheten til å følge sine idoler, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

NRKs sportsredaktør Egil Sundvor forklarer fornyelsen av avtalene slik: 

- VM sist sommer var det endelige gjennombruddet for kvinnene, og vi ser at norske spillere vekker stor interesse hos de store, internasjonale klubbene. Det gjør både kvinnefotballen og landslaget interessant for et stadig større publikum, sier Sundvor.

Også direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund, er klar på at det er prioritet for konsernet med disse rettighetene i banken. 

– I fjor hadde vi en sterk vekst i antall seere og vi tror at interessen vokser ytterligere i 2020. Det er viktig for Amedia å følge den lokale fotballen tett, og vi ser frem til å ta fatt på et nytt år med Toppserien, sier han.

Powered by Labrador CMS