RAKKESTAD AVIS, fra venstre: Marita Lundsrud Berg, Elin Marie Rud, Mats Duan-Hansen og Beate Sloreby skal tråkke til for leserne.
RAKKESTAD AVIS, fra venstre: Marita Lundsrud Berg, Elin Marie Rud, Mats Duan-Hansen og Beate Sloreby skal tråkke til for leserne.

Amedia fortsetter å kutte frekvens: Rakkestad Avis går fra tre papiraviser hver uke - til én

Gjør som flere lokalaviser det siste året, men tar den altså «helt ut». - Vi tråkker på den digitale gasspedalen, sier redaktør Elin Marie Rud.

Publisert

Et tosifret antall lokalaviser har endret på frekvensen de seneste åra, og i fjor gjennomførte også en del mellomstore mediehus i Amedia slike endringer.

Så langt har det i stor grad vært mellomstore aviser som har gått fra fem eller seks til tre-fire ukentlige utgivelser, men nå kommer disse endringene også til de mindre avisene - som tar den «helt ut»:

Rakkestad Avis melder denne uka at de går fra tre til én ukentlig utgivelse på papir. Lokalavisa går fra mandag, onsdag og fredag, til en tykk avis hver torsdag.

I tillegg skal mediehuset gi ut en digital utgavebasert avis tre dager i uka, slik blant annet Fremover og Halden Arbeiderblad har gjort.

I tillegg kommer avisen selvsagt «ut» på nett hver dag, understreker redaktør Elin Marie Rud.

- Dette innebærer en kraftig satsing for oss, og et tydelig signal om at vi satser på journalistikk – og tråkker foten i bunn på den digitale gasspedalen, skriver hun.

Powered by Labrador CMS