Erik Sønstelie, sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad

Erik Sønstelie blir gravesjef i Amedia

Går inn i nyopprettet rolle som leder for gravende journalistikk og journalistisk kompetanseutvikling i Amedia.

Publisert Sist oppdatert

Sønstelie trer inn i rollen den 20. januar i 2024. Han fortsetter som ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad fram til da.

Det melder Amedia i en pressemelding onsdag.

– Jeg har satt stor pris på å få lede en av de ledende og flotteste regionavisene i Norge. Men det å få bygge opp og lede den nye satsingen på undersøkende og datastøttet journalistikk i det som er blitt Norges største mediekonsern, er en utfordring man ikke sier nei til, sier Sønstelie.

Sønstelie har erfaring fra blant annet VG, Svenska Dagbladet, Nationen, Forsvarets forum og GD. I flere år hadde han også ansvar for utdanningsprogrammet for journalister og mellomledere i Schibsted.

Nyhetsdirektør i Amedia, Markus Rask Jensen, er fornøyd med at Sønstelie tar på seg rollen, og sier at norske mediebrukere forventer at Amedias aviser avdekker kritikkverdige forhold.

– Nå kan vi legge ekstra trykk på arbeidet med å utvikle gravejournalistikken i Amedias aviser. Det finnes mange viktige historier i de mange lokalsamfunn rundt i landet som fortjener å bli fortalt. Med bidrag fra Erik Sønstelie er jeg trygg på at flere viktige historier vil bli fortalt i Amedias aviser, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS