Nyhetsredaktør René Svendsen forlater Nettavisen

Vender tilbake til gamlejobben som sjefredaktør i Fredriksstad Blad. – Etter å ha fått en avstand til det jeg har gjort de siste årene, har jeg kjent hvor mye jeg liker å lage lokalavis, sier han til Medier24.

Publisert

Nyhetsredaktør i Nettavisen René Svendsen vender tilbake til jobben som sjefredaktør i Fredriksstad Blad. Det bekrefter han selv overfor Medier24.

– Jeg har hatt en retrettmulighet til den gamle jobben i et år og nå kom tidspunktet hvor jeg måtte beslutte det, sier han til Medier24.

Han forklarer retretten med at han har savnet sin gamle jobb i plankebyen.

– Etter å ha fått en avstand til det jeg har gjort de siste årene, har jeg kjent hvor mye jeg liker å lage lokalavis. Jeg har rett og slett savna det å lage lokalavis i byen som jeg er glad i og hvor jeg bor, sier han og legger til at pendling mellom Fredrikstad og Oslo tar på. 

Selv om det er et tøft valg, tror Svendsen det er riktig. 

– Det riktige for meg er å vende tilbake og skal jeg være helt ærlig er det kanskje den rollen jeg passer best i også. 

Svendsen er tilbake i Fredrikstad 3. august – og før det skal han ha åtte uker fri. For første gang siden ungdomsskolen, skal vi tro den avtroppende nyhetsredaktøren.

– Det siste jeg skal gjøre er å spare Nettavisen for litt penger og gå en måned uten jobb, sier han og humrer litt. 

Konstituert sjefredaktør i Fredriksstad Blad, Jon Jacobsen, går tilbake til jobben som nyhetsredaktør i avisa. 

– Jeg er veldig glad for å se at det har gått så bra med Fredriksstad Blad og at Jon gjør en kjempejobb. Å gå tilbake og få en nyhetsredaktør som også er en fullblods sjefredaktør er en styrke for Fredriksstad Blad også, sier han. 

Det er med tungt hjerte at han nå takker for seg i Nettavisen. 

– Det blir veldig leit å forlate Nettavisen. Jeg har blitt tatt utrolig godt imot. Det er en fascinerende, morsom og utrolig kompetent gjeng i Nettavisen, som jeg har likt godt å jobbe med. Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Gunnar og alle de andre. Det har vært en stor glede og derfor er det rart å slutte. 

Det er foreløpig ikke klart hvem som tar over som nyhetsredaktør i Nettavisen når Svendsen slutter. 

Powered by Labrador CMS