Lorns Bjerkan blir ny ansvarlig redaktør for Nidaros

Lorns Bjerkan blir ny redaktør i Nidaros

Gjør comeback i Nidaros etter to år i Steinkjer24. 

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Lorns Bjerkan (33) blir ansvarlig redaktør og daglig leder for avisa Nidaros i Trondheim.

Lorns Bjerkan kommer fra stillingen som sjefredaktør i Steinkjer24, der han har vært siden 2021. Til den stillingen kom han nettopp fra Nidaros, der han hadde vært frontsjef siden oppstarten i januar 2020. Han var også klubbleder i avisen. 

Han har tidligere vært i VG, Aftenposten, Adresseavisen og Trønder-Avisa i stillinger som journalist, frontsjef og nyhetssjef.

Bjerkan ser frem til å komme tilbake til Nidaros og Trondheim.

– Dette blir en spennende utfordring som jeg bare måtte kaste meg over. Jeg gleder meg til igjen å bli en del av en redaksjon med mange unge, dyktige og talentfulle journalister, sier han og fortsetter: 

–  Sammen skal vi fortsette å lage en superlokal og nyskapende avis som er først med det siste, som setter dagsorden og som er nær folk og deres hverdag. Trondheim fortjener å ha ei avis som bryr seg om livene til menneskene i byen.

33-åringen mener at Nidaros har et helt spesielt oppdrag i Trondheim.

– For meg er det lite som er mer spennende enn å drive en utfordreravis i trønderhovedstaden. For bare noen år siden eksisterte det et mediemonopol i byen. Det førte til at viktige saker ikke ble satt på dagsorden, at de svakeste i samfunnet ikke ble sett om byens eneste avis sviktet sitt samfunnsoppdrag, og at nyheter først ble publisert når det passet avisa, ikke leserne best. Slik skal det ikke være i landets tredje største by, sier Bjerkan.

 Styreleder Ingrid Skogrand er veldig fornøyd. 

– Lorns har skapt imponerende gode resultater i Steinkjer24 og vist at han kan å drive digital avis. Han har bred erfaring med å leve i et hektisk nyhetsbilde, noe han har gjort som både journalist og redaktør. Han har bred ledererfaring og liker utfordrerrollen, og han kjenner Trondheim godt, sier Skogrand.

Lorns Bjerkan tiltrer stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder 25. mars.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS