Jannicke Engan og Irene Halvorsen.
Konsernsjef Jannicke Engan (til venstre) og avtroppende redaktør Irene Halvorsen er uenige om veien videre for Nationen.

Nationen-redaktøren går av etter uenighet

Nationen-redaktør Irene Halvorsen og Tun Media-sjef Jannicke Engan er uenige om veien videre. Nå blir Engan konstituert Nationen-redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Irene Halvorsen går av som ansvarlig redaktør i Nationen grunnet «strategisk uenighet» med konsernsjef i eierselskapet Tun Media, Jannicke Engan.

Det skriver Amedia i en pressemelding.

Engan  konstitueres samtidig som ansvarlig redaktør i Nationen. 

– Styreleder i Nationen, Jannicke Engan, og jeg er blitt enige om at jeg slutter som ansvarlig redaktør for Nationen. Vi er strategisk uenige om veien videre. Det er en ærlig sak, sier Halvorsen.

– Irene har hatt et fantastisk engasjement for Nationen. Under hennes ledelse har Nationen gått fra å være en tilnærmet ren papiravis, til dagens produkt hvor vi har nær 50 prosent digitale abonnenter. Jeg ønsker henne lykke til videre, sier Engan.

Halvorsen har vært Nationen-redaktør siden 2016, da hun kom fra jobben som samfunnsredaktør i Dagsavisen.

– Det har vært ei ære å få lede avisa gjennom mer enn sju år. Vi har fått til utrolig mye sammen, sier Halvorsen. 

Engan overtok Tun Media i 2022, og kom dafra lederjobb i Dagens Næringsliv

Hun har tidligere ledererfaring fra Monster Entertainment og vært utviklingsredaktør og regionredaktør i NRKs distriktsdivisjon.

– Det har vært ei ære å få lede avisa gjennom mer enn sju år, sier avtroppende Nationen-redaktør Irene Halvorsen.

– Når Irene nå går av, er det bra at vi allerede har en så erfaren leder som Jannicke i Nationen og Tun Media som kan gå inn og ta roret. Jeg er overbevist om at hun vil lede den redaksjonelle virksomheten på en god måte inntil en ny permanent redaktør er på plass, sier styreleder Ingrid Skogrand.

Stillingen som ny Nationen-redaktør vil bli lyst ut i 2024, opplyser Amedia. 

Engan sier hun ser fram til å lede Nationen på midlertidig basis fram til det. 

– I det året jeg har vært her, har jeg blitt godt kjent med redaksjonen i Nationen og opplever dem som en kompetent, dyktig og engasjert gjeng, sier hun.

– Redaksjonen har et sterkt engasjement for å lage viktig og spennende innhold om norsk landbruk og matproduksjon. Jeg ser fram til å kunne jobbe enda tettere med dem, sier Engan.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS