Tidens Krav-redaktør Ole Knut Alnæs.

Tidens Krav kutter papirfrekvens

Ny Amedia-avis kutter i papir.

Publisert Sist oppdatert

Fra 26. juni 2023 reduserer Tidens Krav antall papirutgaver. Hver utgave vil få enda mer innhold enn de daglige avisene som utgis i dag.

– Over 80 prosent av abonnentene våre bruker oss allerede jevnlig digitalt. Samtidig har kostnadene til produksjon, trykk og distribusjon av papirutgaven steget kraftig det siste året. Det gjør at vi nå må endre oss for at vi skal kunne utgi papiravis til dem den er viktig for, Ole Knut Alnæs, sjefredaktør i Tidens Krav.

Fra uke 26, som starter 26. juni, kommer det bare to papirutgaver i uka, tirsdager og torsdager. Dette betyr også at det kommer eAvis kun to dager i uka.

I flere år har aviser over hele landet redusert antall papirutgaver. Tidens Krav gikk fra seks til fem utgaver i 2020, mens flere aviser i Amedia har det siste året gått fra seks til tre utgaver.

Først ute var Oppland Arbeiderblad, Østlendingen og Glåmdalen, etterfulgt av Østlands-Posten (ØP), Tønsbergs Blad og Sandefjords Blad.

I februar i år signaliserte sjefredaktør Alnæs at det i løpet av året ville bli en endring i antall utgaver.

Av Tidens Kravs drøyt 11.000 abonnenter er det kun 800 som aldri har logget seg på tk.no.

– Vi er klar over at i underkant av 2.000 av våre abonnenter er avhengig av papirutgaven for å holde seg oppdatert om det som skjer på Nordmøre. Det er derfor viktig for oss å gjøre denne endringen nå slik at vi kan fortsette med noen gode papirutgaver i uka. Det er viktig for oss å ha et godt papirprodukt for de som foretrekker det, sier Alnæs.

Powered by Labrador CMS