DN har avdekket fire nye plagiater fra Butenschøn. Og Djuve frykter flere lik i skapet

Til sammen sju plagiater avdekket så langt. Nå jobber fem personer med å undersøke alle saker fra Daniel Butenschøn. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag kveld eksploderte «Butenschøn-saken» i bransjemedier og de fleste store medier i landet: Tidligere DN-journalist Daniel Butenschøn ble fersket i sitatjuks og plagiat i lørdagens magasinreportasje «Klagemuren».

Utover dagen ble det klart at det var mer enn en sak hvor Butenschøn ikke hadde oppgitt kildene sine. Mandag kveld meldte DN selv at det var funnet tre nye tilfeller.

Men undersøkelsene var ikke over med det. Tirsdag skriver DN at de har funnet fire nye tilfeller av plagiat.

Til sammen har avisa påvist plagiat i sju artikler Butenschøn har skrevet for avisa, kan vi lese på DN.no.

Men det kan være mer. Avisa er ikke i mål med undersøkelsene. I over halvparten av sakene som er undersøkt er det påvist plagiat.

Nå skal alle artikler gjennomgås. Per tirsdag jobber fem personer med disse undersøkelsene.

– Dette er det vi har funnet foreløpig, men jeg frykter at vi dessverre vil finne mer etter hvert som vi får jobbet oss gjennom dette, sier sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv til egen avis.

Fire nye saker avdekket

De fire nye sakene som er avdekket med sitatjuks og plagiat, dreier seg alle om tilsvarende metoder: Sitater fra personer som er «intervjuet» i teksten, er i realiteten hentet fra andre steder, uten kildehenvisning.

De fire nye artiklene stammer fra 2015, 2013 (2) og 2012, og mediene som er plagiert er blant annet New York Times, National Geographic og Time. Det er også ett tilfelle av intervju hvor DN bare konkluderer at kilden ikke er intervjuet av DN.

Se hele oversikten i avisas egen sak på DN.no.

Powered by Labrador CMS