DN-klubben: – Sterkt bekymret for at en ny nedbemanning vil ramme kvaliteten

Dagens Næringsliv må kutte opp mot 25 stillinger. Klubben er bekymret.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag ble det klart at det skal kuttes opp mot 25 stillinger i Dagens Næringsliv, og at alle ansatte tilbys sluttpakker eller gavepensjon. 

Klubbleder Ingrid Bjørklund sier følgende i en e-post til Medier24: 

«Redaksjonsklubben i DN er sterkt bekymret for at en ny nedbemanning vil ramme kvaliteten på produktet. Redaksjonen har bare det siste året mistet 13 medarbeidere, hvorav kun en er erstattet, så vi er allerede hardt presset. Nedbemanningen gjøres samtidig med den største omorganiseringen noensinne i DN. De ansatte er frustrert, med rette, for at det ennå er så mye som er uklart hva gjelder den nye organisasjonen. Mange føler de har et altfor dårlig grunnlag for å fatte en beslutning vedrørende sluttpakke. 

Klubben opplever det også som provoserende at det skal tilbys sluttpakker før man har gjort et grundig arbeid med å identifisere alternative kostnadskutt. Vi har forståelse for at det må kuttes kostnader, men synes man begynner i feil ende når man begynner med å kutte ansatte, bedriftens viktigst ressurs. Det er tross alt de ansatte som skal produsere det innholdet DN skal leve av fremover. Det sagt, så er vi naturligvis glade for at man vil løse en eventuell overtallighet med frivillige sluttpakker.

Forøvrig må spørsmål om den nye organisasjonen rettes til ledelsen som tegner det nye organisasjonskartet. Det er bare det øverste ledernivået og overordnet avdelingsstruktur som er skissert opp så langt, så mange spørsmål gjenstår. Klubben fortsetter drøftelsene med ledelsen hva gjelder ny organisasjon.»

Konsernsjef i DN-eier NHST - Hege Yli Melhus Ask - uttalte til Medier24 torsdag ettermiddag at konsernet nå kutter i kostnadene i DN for å sørge for at avisa er levedyktig framover

NHST-konsernsjef Hege Yli Melhus Ask

– Årsaken til at kostnadene nå reduseres i Dagens Næringsliv er for å sikre at DN har en god nok lønnsomhet til å kunne investere i nødvendig kompetanse og teknologi. Vi skal videreutvikle DN slik at de fortsatt leverer god og viktig journalistikk og styrker posisjonen de har på papir digitalt, skrev hun i en sms til Medier24. 

Melhus Ask er også styreleder i DN, og understreket at hun har full tillit til at sjefredaktør Amund Djuve er rett mann til å lede avisa videre.

DN har hatt en stabilt bratt nedgang i omsetning fra toppåret 2013 -med 715 millioner kroner i inntekter. Tallene fra 2018 viser en topplinje på 597 millioner kroner – det svakeste siden 2009.

Sjefredaktør i DN, Amund Djuve, har ikke svart på Medier24s henvendelser torsdag.

NHST Media Groups lokaler i Oslo, som blant annet huser Dagens Næringsliv.
Powered by Labrador CMS