DNs redaktør for publisering og visuell journalistikk, Ingeborg Volan, skal jobbe tett opp mot NCE og Media City Bergen.

Dagens Næringsliv blir med i medieklyngen NCE Media

– Som evig teknologioptimist tror jeg vi bare har sett starten av hva som er mulig å få til der journalistikk og teknologi møtes, sier DN-redaktør Ingeborg Volan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dagens Næringsliv har meldt seg inn i den norske medieklyngen NCE Media, opplyser Media City Bergen (MCB).

DNs sjefredaktør Amund Djuve sier mediehuset har jobbet systematisk med «en mer innovativ organisasjon de siste tre årene, både journalistisk, kommersielt og teknisk», men at de nå ønsker å ta ytterligere steg.

–  Å vite hvordan vi kan utnytte teknologi til beste for journalistikken og mediehuset DN, er viktig for oss. Medieklyngen er et ledende miljø innenfor medieteknologi og digitale verktøy, og har en rekke spennende/aktuelle prosjekter vi ønsker å være en del av, sier Djuve til MCBs nettside.

Media City Bergen er hovedkvarteret til den norske medieklyngen.

DNs redaktør for publisering og visuell journalistikk, Ingeborg Volan, vil jobbe tettest med medieklyngen fra DNs side.

– Som evig teknologioptimist tror jeg vi bare har sett starten av hva som er mulig å få til der journalistikk og teknologi møtes. Jeg ser frem til å jobbe tettere på samarbeidet i medieklyngen, både med ulike konkrete prosjekter og selskaper, og også i utviklingen av journalistikken, sier Volan.

Hun går også inn i NCE Media Advisory Board, som er det rådgivende organet til medieklyngens styre.

Dette er medieklyngen:

*NCE Media har klyngestatus under klyngeprogrammet til Innovasjon Norge, som den eneste – av 14 – innen medieteknologi. Klyngeprogrammet er statlig finansiert.

*NCE Media er den eneste nasjonale medieklyngen i Norge. 

*Media City Bergen er medieklyngens hovedkvarter, men ikke en klynge i seg selv. MCB er en kunnskaps- og næringspark, der en del av klyngen er samlokalisert. 

*Det er over 100 medlemmer av klyngen spredt over hele landet, samt noen i utlandet. En fjerdedel av medlemmene holder til i MCB, mens to fjerdedeler er lokalisert på Vestlandet.

*Klyngen er også del av et stort europeisk nettverk av innovasjonshuber. 

Kilde: Media City Bergen

Powered by Labrador CMS