Går mot nedbemanning i Dagens Næringsliv – skal kutte 30 mill. kroner

Hele 25 millioner skal spares inn med hjelp av nedbemanning. Det ble kjent på et allmøte torsdag morgen, ifølge Medier24s kilder.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • Saken oppdateres.

Torsdag morgen ble de ansatte i Dagens Næringsliv samlet til et allmøte der flere endringer ble kjent. Blant annet informerte ledelsen om at mediehuset må kutte 30 millioner kroner og at avisens lenge varslede omorganisering vil føre til endringer i lederkabalen.

Fem av de millionene handler om trykkerikostnader og resterende skal i all hovedsak omhandle kostnader knyttet til personal. Det går dermed mot en nedbemanning i landets største næringslivsavis.

Det har ikke kommet detaljert informasjon om sluttpakker enda, ifølge Medier24s kilder. Redaksjonsklubben har kalt inn til møte klokken 14.

Ifølge kilder skal DN-ledelsen informere de ansatte torsdag 19. september om den planlagte omorganisering. Der er det varslet at det vil komme en ny lederkabal og at flere nye stillinger skal besettes. Endelig organisasjon vil være klar først i november.

I mellomtiden skal klubben og ledelsen drøfte innretningen på sluttpakkene. Det skal ha vært «ganske trykket» stemning etter møtet, får Medier24 opplyst.

Mener det kuttes i feil ende

Flere ansatte skal ha ytret misnøye med at det trolig kommer tilbud om sluttpakker før de vet hvordan den nye organisasjonen og ledelsen skal se ut. Den skal etter det Medier24 kjenner til være klar i november. 

På allmøtet skal sjefredaktør Amund Djuve ha fått mange krasse spørsmål fra de ansatte. Ledelsen skal, ifølge Medier24s kilder, ha tatt selvkritikk på at de ikke tok «harde prioriteringer» på et tidligere tidspunkt.

Ansatte har også kritisert at det ser ut til at avisen kutter i feil ende – og at de ikke planlegger hvor mange ledere de trenger før de styrker lederkabalen. Det kan skje allerede neste uke, ifølge Medier24s opplysninger.

Torsdag morgen ble Medier24 og de andre journalistene henvist til utsiden av NHST-bygget før allmøtet skulle starte.

Har slitt lenge

Dagens Næringsliv har hatt en stabilt bratt nedgang i omsetning fra toppåret 2013 med 715 millioner kroner i inntekter. Tallene fra 2018 viser en topplinje på 597 millioner kroner – det svakeste siden 2009.

Det har lenge vært ventet at DN, og eier NHST, skal ta grep om situasjonen for å øke lønnsomheten.

  • Medier24 har så langt ikke klart å få en kommentar fra hverken klubbleder, sjefredaktør eller konsernsjef i NHST.
Powered by Labrador CMS