Sun Heidi Sæbø konstituert som ansvarlig redaktør i Morgenbladet: – Har vært en vond og opprivende tid

– Min oppgave blir å lede redaksjonen ut av den vanskelige situasjonen vi er havnet i, sier Sæbø til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag ble det kjent at Anna B. Jenssen går av som sjefredaktør i Morgenbladet etter en omfattende konflikt over lengre tid.

De ansatte har blant annet kritisert strategien fra styret, samt Jenssens lederstil.

Tirsdag morgen var det et fremskyndet styremøte i Morgenbladet. Der ble det klart at samfunnsredaktør Sun Heidi Sæbø blir konstituert som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør.

– Dette har vært en vond og opprivende tid for alle i Morgenbladet. Min oppgave blir å lede redaksjonen ut av den vanskelige situasjonen vi er havnet i, og ikke minst skape et arbeidsmiljø som våre verdifulle medarbeidere opplever som trygt og godt. Og så må vi jobbe hardt for å gjenvinne tilliten blant våre lesere og bidragsytere, skriver Sæbø i en sms til Medier24. 

Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken, men prioritere redaksjonen og avisa, opplyser hun.

– Faglig svært dyktig og tydelig

Det var et enstemmig styre som sto bak avgjørelsen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med konstitueringen. Hun er både faglig svært dyktig og tydelig. Hun har fått en god forståelse for Morgenbladet muligheter og utfordringer og er en god relasjonsbygger. Hun har på imponerende kort tid satt seg i stor respekt internt i redaksjonen, sier styreleder Amund Djuve til Medier24 og fortsetter:

– Jeg opplevde at det ble tatt godt imot da jeg informere om konstitueringen Det var et enstemmig styre som besluttet å konstituere, både aksjonærvalgte og ansattvalgte representanter stemte for konstitueringen Jeg håper dette skal bidra til at Morgenbladet kommer tilbake, og lager den fantastiske journalistikken som medarbeiderne der gjør når de er på sitt beste, sier han.

Fra 2005 har Sæbø vært journalist, utenriksreporter og senere nyhetssjef i Dagbladet, før hun høsten 2019 ble samfunnsredaktør i Morgenbladet. Sæbø har gitt ut tre sakprosabøker om henholdsvis Nord-Korea og Kina.

Hun har utdannelse innen sammenlignende politikk, historie, kinesisk politikk og språk fra både Universitet i Bergen og Shanghai.

Styret i Morgenbladet besluttet i dag å sette i gang arbeidet med å rekruttere en ny ansvarlig redaktør/adm. direktør for Morgenbladet.

Det er styreleder Djuve som skal lede arbeidet og Sæbø blir konstituert fram til ny redaktør er på plass.

Klubblederen: – Et bra valg

Klubben i Morgenbladet applauderer konstitueringen:

– Dette synes vi er et bra valg. Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss, skriver klubbleder Jo T. Gaare i en melding til Medier24.

– Om prosessen videre har jeg ingen kommentar, sier Gaare. 

Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet er fornøyd med konstitueringen.
Powered by Labrador CMS