Svarte Natta-leder Amund Trellevik.

Slutter i Nordlys, Amund Trellevik blir internasjonal gravejournalist

Slutter i Nordlys og skal jobbe i Investigate Europe. – Noen ganger dukker det opp muligheter som det er vanskelig å si nei til, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Amund Trellevik jobber i Nordlys og har erfaring fra blant annet NRK Finnmark, Dagsavisen og Aftenposten.

Nå skal han altså starte i Investigate Europe, hvor journalister fra flere land i Europa samarbeider. I fjor ble saker fra gruppen publisert i 48 medier i 24 land, skriver de i en pressemelding.

– Noen ganger dukker det opp muligheter som det er vanskelig å si nei til. Dette var en slik mulighet. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidet i Investigate Europe sammen med de andre dyktige journalistene der.

– Tidene i Europa er omskiftelige, og sjelden har det vel vært større behov for grundig og undersøkende journalistikk på felt som påvirker vår europeiske hverdag, sier Trellevik.

Søker etter europeisk perspektiv

Trellevik har arbeidet i og med Russland i de siste 15 årene. Trellevik leder Barents Press, et nettverk av reportere i Norge, Sverige, Finland og Russland. Dessuten snakker han russisk.

- Investigate Europes styrke er at vi kan stille samme spørsmål i mange europeiske land samtidig. Med det får vi et virkelig europeisk perspektiv, sier Harald Schumann.

Han er tidligere Der Spiegel-journalist som tok initiativet til å etablere den internasjonale redaksjonen.

To i Norge

Tidligere Stavanger Aftenblad-journalist Ingeborg Eliassen har vært den norske reporteren i gruppa siden starten. Hun leder Investigate Europes graveprosjekter fra Stavanger. Trellevik skal jobbe fra Tromsø.

– Europa henger sammen politisk og økonomisk mer enn noen gang. Samtidig er virkeligheten så forskjellig, og vi journalister jobber under helt ulike forhold. Med Amund i Tromsø blir Investigate Europes Europa enda større og referansene enda mer varierte. Det er en spennende utfordring og en stor berikelse, sier Eliassen.

Powered by Labrador CMS