Styreleder i den nordnorske Svarte Natta-konferansen svarer på kritikken fra Hege Ulstein.
Styreleder i den nordnorske Svarte Natta-konferansen svarer på kritikken fra Hege Ulstein.

Svarte Natta-leder svarer på kritikken fra Hege Ulstein

Hege Ulstein mener Svarte Natta-debatten om metoo har blitt en form for «Giske-show». Svarte Natta-sjef Amund Trellevik mener påstanden faller på sin egen urimelighet.

Publisert

– Jeg synes den påstanden er oppsiktsvekkende, den er udokumenterbar, og det er veldig spesielt når man ser på hvor gjennomarbeidet det programmet er. Hege Ulstein snakker her mot bedre vitende, sier Amund Trellevik til Medier24.

Påstanden han sikter til er hentet fra Dagsavisen-kommentator Hege Ulsteins status, der hun annonserer at hun ikke kommer til å delta i en paneldebatt om pressens dekning av metoo. Ulstein skriver blant annet: «Jeg ble invitert til og takket ja til en pressedebatt om metoo. Det har nå utviklet seg til noe som kan se ut som et Giske-show. Det takker jeg nei til».

– Det er en udokumentert påstand, og den faller på sin egen urimelighet. Vi er en journalistfaglig konferanse som tar opp en rekke journalistfaglige problemstillinger. Trond Giske skal selvfølgelig få like mange kritiske spørsmål som en hvem som helst som stiller opp, bedyrer Trellevik.

– Veldig beklagelig

I Ulsteins innlegg skriver hun at premisset for debatten endret seg etter at hun takket ja til å bli med. Blant annet påpeker hun at Giske i utgangspunktet skulle delta i en paneldebatt før den Ulstein var med i, men at de to debattene ble slått sammen i ettertid.

– Ja, det er riktig at den metoo-debatten har blitt justert litt sammenlignet med hvordan den ble tenkt i starten. Dette er noe vi har jobbet med siden mai i år. Vi justerte litt etter kritikk på at det fremsto som en seiersmarsj for Giske, sånn det ble satt opp, svarer Trellevik.

Han understreker også at det er trist at Ulstein ikke vil delta i debatten.

– Det er veldig beklagelig. Hun har veldig mange viktige bidrag å komme med i en slik debatt, og det var derfor hun var invitert. Hun er en viktig kommentator i pressen som har dekket metoo.

– Liten del av debatten

Et annet punkt Ulstein trekker frem i statusen sin er at den såkalte Bar Vulkan-saken ikke egentlig er en metoo-sak, men at den likevel skal diskuteres under debatten.

«Et av hovedtemaene slik dette blir presentert fra arrangørens side nå, er Bar Vulkan-saken - som jo egentlig ikke har noe med metoo å gjøre.»

Dette er en misforståelse, mener Trellevik.

– Jeg har snakket med moderator etter at Ulstein trakk seg, og det hun opplyser overfor meg er at Bar Vulkan er en liten del av hele debatten, og kommer ikke til å ta stor plass i løpet av debatten.

Han mener likevel det er naturlig at saken dukker opp i debatten.

– Det er ikke unaturlig å berøre temaet i og med at det er første gang Giske åpner opp om disse tingene

Powered by Labrador CMS