Anders Anundsen frontet reklameinnstikk for sikkerhet. Trodde han stilte opp i et Aftenposten-bilag

- Dette er ikke reklame, hevder justisministeren overfor VG.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) får kritikk for å stille opp i et reklamebilag om samfunnssikkerhet.

I lørdagens utgave av Aftenposten brukes Anundsen til å fronte en helsides annonse for et kommende reklameinnstikk om samfunnssikkerhet, produsert av reklamebyrået Mediaplanet.

Justisministeren har bidratt med et innlegg om IKT-sikkerhet i bilaget, noe han nå får kritikk for, ifølge VG.

Samtidig avviser Anundsen kritikken for å stille opp i bilaget.

– Jeg synes det fremstår som ganske urimelig å kritisere en statsråd for å bidra til fokus på eget område. Dette er ikke reklame, men en kronikk som kunne vært trykket i en hvilken som helst sammenheng, sier Anundsen.

– Samfunnssikkerhet og beredskap er et av regjeringens satsingsområder. Derfor var det naturlig for meg takke ja til å bidra med et innlegg i Aftenpostens bilag som skulle handle om nettopp samfunnssikkerhet, sier justisministeren til VG. 

Bilaget er stoppet inntil videre som følge av uautorisert bruk av en Røde Kors-logo, men ifølge Mediaplanet kommer det på trykk onsdag i neste uke.

Ifølge VG var bilaget tilgjengelig digitalt samfunnssikkerhet.no, men den nettsiden er søndag morgen død. Der skal det ha vært tre bidrag fra Anundsen. 

Powered by Labrador CMS