Departementet fikk nei til å bruke NRK-anker i PR-film. Men de gjorde det likevel

Nå fjernes NRK-anker Nina Owing fjernes fra info-videoen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): NRK-ledelsen krevde tirsdag at Justisdepartementet fjerner et klipp fra Dagsrevyen i Anders Anundsens informasjonsvideo.

Departementet fikk et klart og tydelig nei til å bruke arkivmaterialet på denne måten, men brukte det likevel, opplyser nyhetsredaktør i NRK Per Arne Kalbakk til Dagbladet.

Kommunikasjonsavdelingen i departementet skal ha forklart at de ville bruke innslaget internt.

– Men uansett formål hadde svaret blitt nei av den entydige grunnen av NRK aldri tillater ekstern bruk av våre nyhetsankere av hensyn til vår integritet. Allikevel har altså departementet valgt å bruke dette klippet, sier Kalbakk.

Justisdepartementet beklaget tirsdag bruken av Dagsrevy-innslaget med nyhetsanker Nina Owing. Klippet ble deretter fjernet fra justisminister Anders Anundsens (Frp) video.

Kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet kaller det en glipp.

De øvrige innslagene er det ikke i juridisk strid om, men Kalbakk reagerer likevel på måten NRKs materiale er benyttet på.

– Reglene er tøyd langt og på en måte som vi ikke forutså. Nå skal vi presisere i egne regler at NRK-materiale ikke skal brukes i politiske budskap – slik det allerede står at klipp ikke skal brukes i kommersiell reklame, sier Kalbakk.

Justisdepartementet opplyser til NTB at de ikke har fått andre reaksjoner på bruk av medieklipp og -innslag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS