Anundsen angrer ikke på videoen. Og er overrasket over at den oppfattes som kritikk av pressen

- Viktig at folk får informasjon om hva de får igjen, sier justisminister Anders Anundsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB-Anne Marjatta Gøystdal): Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier han ble overrasket over hvordan informasjonsvideoen hans blir omtalt, men angrer ikke.

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg synes det er viktig at folk får informasjon om hva de får igjen når de betaler skatt, sier Anundsen til NTB.

Filmen var hyppig kommentert i både tradisjonelle og sosiale medier tirsdag, og Senterpartiets Geir Pollestad lagde en egen parodivideo fra Stortinget.

– Jeg synes fortsatt at videoen var en god idé. Jeg har hørt rykter om at det er en ære å bli parodiert, så det tar jeg ikke så tungt, sier Anundsen.

Se filmen her:

Møtes med latter

Reaksjonene spente fra «propagandavideo fra Nord-Korea» til «pinlig» og «ufrivillig komisk». Det går synlig ikke inn på statsråden.

– Jeg er politiker og er vant til at folk prøver å latterliggjøre både den politikken jeg står for og meg som person, sier han.

Til kritikken om at han har brukt offentlige midler til å lage en skrytevideo, svarer statsråden at han ikke ser noen forskjell på å lage en informasjonsvideo og å legge ut informasjon på departementets nettside.

– Vi bruker de informasjonsvirkemidler som har best mulig effekt. Så får vi se i ettertid om vi skal bruke film eller andre virkemidler, sier han.

Anundsen synes det er leit at omtalen i mediene tirsdag handler om filmen i seg selv og ikke om budskapet. Han så det ikke komme.

– Den vinklingen som noe av dette har tatt, var overraskende for meg. For eksempel at det skulle være et angrep på den frie presse, sier han.

Vil ikke svare

Justisministeren vil ikke svare på om det var hans egen idé å lage en video, eller hvor ideen kom fra.

– Vi har sittet sammen, flere av oss, og diskutert flere måter å få fram informasjon på. Dette var en av ideene som kom fram, sier han.

Til VG opplyser departementet at fra politisk ledelse var det justisministeren selv og hans rådgiver André Kolve som ledet arbeidet.

Video ble valgt blant annet fordi justissektoren er et området som lett kan la seg visualiserer på film, forteller Anundsen, og ramser opp beredskapstroppen, fengselsplasser og helikopter som eksempler.

Videoen kom til i løpet av sommeren. Anundsen bekrefter at han var med på prosessen helt fra begynnelsen. Han beskriver det som et veldig enkelt filmprosjekt, uten manus, som ble gjort på billigste måte.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS