Vegard Venli knallhardt ut mot justisminister Anders Anundsens forhold til pressen

Fortsetter debatten med kronikk i Dagsavisen.

Publisert Sist oppdatert

Debatten rundt justisminister Anders Anundsens forhold til pressen fortsetter, etter at justisministeren i april kalte presseforbundets generalsekretær «inn på teppet» med invitasjon til møte på hans kontor.

Debatten ble fulgt opp med et utspill fra Kommunal Rapports journalist Vegard Venli, som gjennom Dagbladet publiserte et brev han hadde fått fra Anundsen i 2014. I brevet følte Venli at han ble «satt i samme bås som konspirasjonsteoretikere».

Minervas redaktør Nils August Andresen fulgte opp med en kommentar i Dagsavisen, hvor han mener at journalister setter Anundsen i bås.

- Når vi først har sett et mønster, er det vanskelig å se noe annet, skriver Andresen.

I dag tirsdag følger Vegard Venli opp debatten, med et saftig utspill mot både Andresen og justisminister Anundsen.

I kommentaren i Dagsavisen og på nyemeninger.no mener Venli det er justisministeren som har skapt dette mønsteret:

- En justisminister må selv ta ansvar for sine handlinger. For det må jo være eksemplene på Anundsens egne handlinger som danner mønstre – ikke medienes dekning av dem?

Venli tar også et oppgjør med det han mener er konspirasjonsteorier og hets av pressen, på Anundsens åpne Facebook-side:

- Når «folk flest» uimotsagt får sammenligne journalister med nazister på justisministerens åpne Facebook-profil, trenger vi mer – og ikke mindre – debatt om hans handlingsmønstre.

Powered by Labrador CMS