Store kutt hos TV3-eier NENT Group

NENT selger Monster Entertainment

Skal satse på enda mer egenproduksjon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag skriver TV3-eier NENT i en pressemelding at de selger unna produksjonsselskapene Monster Entertainment og Novemberfilm.

Konsernet skal også kvitte seg med Strix, Baluba, Moskito, Rakett, Strong Productions, Production House, Splay One, Playroom, One Big Happy Family og Grillifilms.

– De jobber stort sett med tredjepartskunder, og derfor tro vi de vil dra nytte av nye eiere som er mer fokusert på den delen av markedet, sier konsernsjef Anders Jensen i pressemeldingen onsdag.

NENT Group går for tiden gjennom en omfattende omstrukturering. Konsernet skal spare 240 millioner kroner på nedbemanningen i Norge som sender 45 ansatte ut av selskapet. I tillegg har en rekke toppledere mistet jobben.

– Omorganiseringen reflekterer hvor viktig det er for oss å fokusere enda mer på mulighetene vi har med egenprodusert innhold, relevansen det har for Viaplay og våre ambisjoner om å ekspandere de kommende årene.

Han ytrer videre et ønske om å produsere enda flere egenproduserte serier.

Monster Entertainment omsatte i 2018 for over 200 millioner kroner, og fikk et driftsresultat på 14 millioner kroner. Novemberfilm hadde en omsetning på 27 millioner kroner, og gikk så vidt i pluss i fjor.

Powered by Labrador CMS