TV 3-eier NENT kutter over 700 millioner i kostnader – dropper også utbytte

Koronakrisen rammer tv-giganten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NENT Group, som eier TV 3 og Viasat, skriver i en pressemelding at de tar drastiske grep som følge av koronaviruset.

De skriver at de vil redusere kostnader med rundt 700 millioner svenske kroner, om lag 740 millioner norske kroner med dagens kronekurs.

De dropper også det foreslåtte utbyttet på syv kroner per aksje, totalt 467 millioner kroner.

Skal ikke nedbemanne

De nye kostnadsbesparelsene innebærer kutt i program- og produksjonsutgifter, utsatte eller kansellerte ikke-essensielle utviklingsprosjekter og lavere salgs- og markedsføringsutgifter.

President og administrerende direktør Anders Jensen i NENT.

Tv-giganten har tidligere annonsert at de reduserer prisen på Viaplays sportspakker som følge av utsatte og avlyste sportsbegivenheter. NENT holder også tilbake betalingen for avlyste sportsrettigheter, og forventer i tillegg å bli kompensert for avlyste rettigheter som allerede er betalt.

– Dette er vår tredje annonsering om hvordan vi hurtig og proaktivt responderer på koronaviruset den siste uken. Vi jobber alltid hardt for å komme både muligheter og utfordringer i forkjøpet, og det samme gjør vi nå, sier konsernsjef Anders Jensen i NENT Group i pressemeldingen.

Koronaviruset er ventet å ha en negativ innvirkning på NENTs resultater, noe som vil utfordre konsernets uttalte ambisjoner om å levere lønnsom vekst i 2020.

– Unik situasjon

De skal imidlertid ikke bemanne ned, men skal redusere bruken av frilansere og konsulenter. All ikke-essensiell reising og underholdning er avlyst, og konsernet skal i større grad benytte seg av egne fasiliteter.

– Dette er en unik situasjon som utvikler seg hver dag, men la meg gjenta: vi overlever, og driften vår fortsetter med begrenset forstyrrelse – takket være den fantastiske fleksibiliteten og smidigheten til våre plattformer og mennesker, sier han videre.

NENT Group har ingen bekreftede koronasmittede blant sine ansatte, skriver de videre i meldingen.

Powered by Labrador CMS