Anders Lie Brenna blir ny redaktør i EnergiWatch.

Watch Media lanserer ny nettavis

Watch Media lanserer ny nettavis for energibransjen.

Publisert Sist oppdatert

Den nye nettavisen vil følge energibransjen tett, og vil bli kalt EnergiWatch.

Det skriver medieselskapet i en pressemelding tirsdag.

Redaktøren for EnergiWatch blir Anders Lie Brenna. Han har tidligere jobbet for blant annet enerWE og Europower. Det seneste halve år har han være norsk korrespondent for danske EnergiWatch.

– Norge er en energinasjon, og energi er verdens viktigste vare. Den norske energibransjen spiller en nøkkelrolle for Norge, Europa og verden, og jeg tror det trengs mye mer næringslivsjournalistikk om mulighetene og utfordringene for personer og bedrifter i bransjen, sier Brenna.

– Vi skal dekke hele energibransjen, og jeg gleder meg til å komme i gang, legger han til.

Watch Media er eid av mediekonsernet JP/Politikens Hus, som er Danmarks største avishus. Under Watch-merket driver selskapet allerede 16 danske bransjemedier. Et av dem er søstermediet EnergiWatch, som dekker den danske energibransjen, og som vil få et tett samarbeid med det nye norske energimediet, står det i pressemeldingen.

Internasjonal redaktør Rasmus Emborg i Watch Media sier at energibransjen er en av de viktigste bransjene i norsk næringsliv.

– Vi ser at det både er plass og behov for et ambisiøst og uavhengig redaksjonelt medie som tar hele bransjen på alvor. Både når det går bra og når det går dårlig. Vi står for kritisk og fair næringslivsjournalistikk med fokus på substans. Det skal også være fundamentet for EnergiWatch, sier Emborg.

Powered by Labrador CMS