Anders Stensland Olsen i lokalavisen NordSalten

Medier24s julekalender, luke 9:

NordSalten-journalisten: – Jeg lar meg stadig imponere over evnen mine kollegaer har til å komme nært på folk

Anders Stensland Olsen i lokalavisen NordSalten skjuler seg bak dagens luke.

Publisert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Anders Stensland Olsen i lokalavisen NordSalten som dekker Steigen og Hamarøy i Nordland.

– Hvorfor jobber du i lokalavis?

– Det var delvis tilfeldig at jeg havna i en lokalavis. Mens jeg studerte journalistikk, oppdaget jeg raskt at jeg ønsket mer praktisk, redaksjonell erfaring. Samtidig åpnet det seg en stilling i NordSalten Avis på Hamarøy, hjemkommunen min. En gylden mulighet, kan man si, både til å flytte hjem, men også til å lære. Heldig som jeg var, ville de ansette meg og nå har jeg vært her halvannet år.

Medier24s julekalender

Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.

Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.

I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.

Har du lyst til å være med i kalenderen? Ta kontakt på torill@medier24.no

– Hva er den største utfordringen med det?

– Det er nok det at vi er en liten redaksjon og rekker ikke alltid over alt. Som journalist i et lite lokalsamfunn man selv er oppvokst i, kan det også være utfordrende å være kritisk fordi man møter de samme kildene på butikken når arbeidsdagen er over. Det er helt klart en utfordring man må være bevisst på.

– Beste lokalavisminne?

– Det er vanskelig å trekke frem et konkret minne, men det er nok summen av alt. Du kommer tett på folk du vanligvis ikke ville kommet så tett innpå, og som lokalavisjournalist får du også jobbe med alle mulige slags saker. Det synes jeg er fint. For meg som var relativt grønn i faget da jeg starta, kan man trygt si at det har vært en bratt, krevende og spennende læringskurve. NordSalten Avis har siden jeg starta også vært gjennom en stor utvikling fra å være en ukentlig papiravis til å bli en nettavis med daglige utgivelser. Den utviklinga har vært veldig gøy å få være med på, selv om det til tider har vært strevsomt.

– Beste sak i år?

– Å trekke frem enkeltsaker i NordSalten Avis synes jeg er vanskelig fordi det er så mye bra. Men jeg lar meg stadig imponere over evnen mine kollegaer har til å komme nært på folk og finne vinklinger som de større mediehusene kanskje ikke finner plass til. Det gjør at vi skiller oss ut i mengden.

– Har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?

– Når adventa kommer, henter jeg frem barnet i meg selv, og bruker mye tid i NRKs adventskalender-arkiv. I år har de fått tilbake Jul i Blåfjell, og det synes jeg de fortjener en stor klapp på skuldra for.

Powered by Labrador CMS