NRK Østfold vant kampen om den ledige P1-flaten - HC Andersen gjør radiocomeback

Det nye ettermiddagsprogrammet får sendestart i januar 2020 og skal sendes fra Fredrikstad. – Jeg gleder meg til å komme hjem, sier radioveteranen HC Andersen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det har - som Medier24 har omtalt tidligere i høst - vært en durabelig intern kamp mellom NRKs distriktskontorer de siste ukene om den ledige ettermiddagsflaten på NRK P1 fra januar 2020.

Nå er det klart at det er NRK Østfold som skal produsere og sende det nye radioprogrammet.

Det ble også offentliggjort i en melding på NRKs intranettsider torsdag ettermiddag.

Programledere vil bli radioveteranen HC Andersen (48) og Andrea Lindquist (25), og sendingen skal produseres fra Fredrikstad.  Programtittelen og konseptet er foreløpig ikke bestemt. 

Sendingen skal gå mellom klokken 17.00 og 19.00, og vil fylle hullet etter at «Her og nå» skal flyttes og «Norgesglasset» blir lagt ned

HC: – Gleder meg

Andersen gjør dermed comeback på nasjonal radio, etter å ha vært en av Norges største radiostjerner på 1990-tallet - blant annet som programleder for «VG-lista Topp 20» og «Howard og HC». 

Han gleder seg til oppgaven.

– Som den villfarne sønn, har jeg vært ute av den store NRK-familien i mange år nå. Som enhver villfaren sønn gleder jeg meg til å komme hjem, og kan nesten ikke vente til januar med å ta fatt på jobben. Håper og tror på et godt radio-år i 2020, sier Andersen i den interne meldingen til NRKs ansatte.

HC Andersen

– NRK P1 er Norges viktigste kanal - også for meg. Å få bli med og bygge videre på sendeflaten fra 17-19 blir en spennende utfordring. Her skal vi lage hyggelig radio med både salt og pepper, den beste musikken og «flyten» du vil ha i øret på den tiden av døgnet. Jeg gleder meg til å jobbe med Andrea. Halvparten så gammel som meg, og dobbelt så erfaren på SoMe, sier Andersen.

P1-sjefen: – Et godt program

P1-sjef Bjørn Tore Grøtte sier utvelgelsesprosessen var svært vanskelig.

– Ja, det var en veldig vanskelig avgjørelse. Heldigvis for lytterne våre, for dette blir et bra program, sier Grøtte til Medier24.

Totalt var det ni forslag som ble vurdert, og valget falt altså til slutt på NRK Østfold.

P1-sjef Bjørn Tore Grøtte

– Det var kombinasjonen av erfaringen og radiofagligheten til HC, kombinert med den unge og talentfulle Andrea, som ble avgjørende, sier Grøtte.

– De to sammen kommer til å bli veldig bra, og jeg er sikker på at de vil både underholde og begeistre. De vil utfylle hverandre, sier Grøtte. 

At aldersspennet mellom Andersen og Lindquist er på 23 år er bare en styrke, tror han.

– Den kombinasjonen er veldig fin. P1 skal være veldig bredt, og derfor er det lurt å ha en programlederduo med den dualiteten. Sammen er de veldig sterke, sier Grøtte. 

 

Måtte ikke være utenfor Oslo

Han gleder seg nå stort til å få høre Andersen igjen på nasjonal radio.

– På det personlige planet så er jeg veldig begeistret for HC. Jeg husker jeg skrev avskjedsintervjuet hans med P3 da jeg jobbet i Adresseavisen. Det er utrolig gøy at vi nå - 20 år etter - skal sette og utvikle et nytt program på P1, sier Grøtte med et smil.

– Andrea er mer et ubeskrevet blad, men det blir spennende å bli kjent med henne. Mitt inntrykk er at hun tør å by på seg selv, sier legger han til.

– Hvor viktig var det for P1-ledelsen at programmet skulle være utenfor Oslo?

– Det har ikke vært førende at det måtte være ute i distriktet. Det er programmet og ideen som kommer først. Når det er sagt, så er det veldig fint at Norges største radiokanal kan ha stemmer fra hele landet. 

Det nye ettermiddagssendingen er utviklet som et ledd i den pågående omorganiseringen av NRK P1.

P1-ledelsen leverte i sommer et mandat som flere av distriktskontorene svarte på. Blant de interesserte var NRK Rogaland, som Medier24 besøkte tidligere i høst.

HC Andersen (48) og Andrea Lindquist (25) skal lede det nye NRK P1-programmet fra Fredrikstad.
Powered by Labrador CMS