Erik Meyn avbildet da han ryddet kontoret som pensjonist i NRK i 2017.
Erik Meyn avbildet da han ryddet kontoret som pensjonist i NRK i 2017.

MINNEORD:

Erik Meyn var en ledestjerne

«Å jobbe med Erik var å være i full alert kreativt hele tiden. Og du verden så inspirerende det var», skriver Andreas Diesen om sin tidligere NRK-kollega Erik Meyn.

Publisert Sist oppdatert

Erik Meyn til minne (03.07.1955 - 31.12.2023):

På årets første dag fikk man vite at kjære, magiske, festligste, kreativt geniale godvenn og kollega Erik Meyn hadde gått bort på selveste nyttårsaften.

Det står at han sovnet stille inn, vel, en gang måtte jo bli den første. Jeg opplevde alltid Erik i hundre prosent. Hundre prosent kreativ, livsbejaende, følsom, kreativ, sårbar, temperamentsfull i alt han foretok seg. 

Han tok sin utdannelse på medielinjen ved Møre og Romsdal distriktshøgskole i Volda. Han begynte sin karriere som skrivende ungdom i blant annet Aftenposten og ungdomsbladet «Det Nye», hvor han hadde en spalte sammen med Yan Friis. Før han fant det som skulle bli selve livet for ham. Fjernsynet.

Portrettkameratene Andreas Diesen (til venstre) og Erik Meyn avbildet i 2015.
Portrettkameratene Andreas Diesen (til venstre) og Erik Meyn avbildet i 2015.

Han jobbet som programleder og programskaper i NRK Tromsø før han kom til Oslo og drev med Halvsju og Flimra, og han laget i det nye NRK 2 det nyskapende og kontroversielle Spider. Han var medprogramleder for Andreas Lunnan og Mette Janson i Ettermiddags-TV.

Så kom han til Underholdning og laget blant annet serien Reparatørene med Olav Viksmo-Slettan, før han ble min kreativt bedre halvdel i en serie showportrett fra Tramteatret til Trond Kirkvaag, Øystein Sunde, Rolf Just Nilsen til Nora Brockstedt.

Erik var en mester fra første klipp til siste bilde i programmene var farvekorrigert. Vi ble på folkemunne kalt «Portrettkameratene». Å jobbe med Erik var å være i full alert kreativt hele tiden. Og du verden så inspirerende det var. Han var en ledestjerne.

Hvor takknemlig NRK skal være for de hadde dette Big Bang av kreativitet i huset. Vi er mange som vil savne Erik så det gjør vondt.

Varme tanker til Mikkel og familien.

Andreas Diesen

Bisettelse Haslum krematorium, store seremonirom 11. januar 2024, kl. 14.30

Powered by Labrador CMS