E24 ved AI-leder Andreas Fosse og redaksjonell utvikler Hans Jørgen Ro.

E24 med i internasjonalt KI-program

Sammen med flere anerkjente nyhetsmedier er E24 valgt ut som én av 22 organisasjoner i JournalismAI Fellowship for 2024.

Publisert

E24 er en av 22 organisasjoner som er valgt ut til JournalismAI. JournalismAI er et globalt initiativ drevet med støtte av London School of Economics og Google News Initiativ med mål om fremme ansvarlig bruk av og innovasjon innen AI for nyhetsmedier globalt. 

Formålet er å fostre samarbeid på tvers av nyhetsorganisasjoner, ved at utvalgte team jobber sammen for å skape et journalistisk KI-prosjekt. 

E24 ved redaksjonell utvikler Hans Jørgen Ro og KI-leder Andreas Fosse skal jobbe sammen med Detroit Free Press og Gannett, som eier USA Today og en rekke amerikanske lokalaviser, og kanadiske Globe and Mail om et verktøy for å oppdage uregelmessigheter i eiendomsdata. 

– Dette er et utrolig spennende prosjekt. Kunstig intelligens er godt egnet til å finne avvik i data, og de siste års sprang i kapasiteten til store språkmodeller skaper nye interessante muligheter. Samtidig håper vi at verktøyet vi lager, kan brukes på ulike datasett i fremtiden, og at det vil hjelpe oss å finne saker vi ellers ikke hadde kommet over, sier Andreas Fosse. 

– Det er spennende å få innsikt i hvordan andre mediehus rundt i verden ser på og tar i bruk AI. Med tekniske løsninger som dette kan utvikling i et mediehus raskt gi nytte for flere, så samarbeid er noe alle tjener på, sier Hans Jørgen Ro. 

40 personer fra 22 organisasjoner fra 18 land organisert i syv grupper er valgt ut til årets program. Nesten 300 søknader kom inn. Bloomberg, The Economist, Al Jazeera, Washington Post, DPA, AFP, News UK, The Indian Express er blant noen av organisasjonene som i tillegg er med i programmet. 

– Det er mange etiske problemstillinger knyttet til KI, og teknologien kommer med all sannsynlighet til i stor grad å endre økosystemet for informasjon. Derfor er det utrolig viktig å ha foraer med ulike perspektiver, erfaringer og ideer for hvordan vi angriper dette, og JournalismAI Fellowship er et av dem, sier Fosse.

Målet er å komme ut av programmet med et verktøy som i redaksjonen raskt blir ansett som uunnværlig i jakten på gode nyhetssaker, både raskere løp og som innganger til undersøkende prosjekter. 

– KI er en revolusjon for verktøykassa til journalistikken, og her tror jeg vi som medier kun er i startfasen. Målet er at dette samarbeidet kan ta oss et godt stykke lenger, sier Fosse.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS