Sommerpraten

Skrev «har fått hengslene på døra» i artikkeltittel: – Det fikk redaktøren til gå av hengslene

E24s Andreas Fosse forteller om sin største tabbe.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste mann ut er utviklingsredaktør i E24, Andreas Fosse.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Det har vært et trykk uten like, og det har rett og slett vært imponerende å se hvordan mediene har håndtert koronakrisen. Det er laget utrolig mye god journalistikk, og det under svært krevende forhold. Og derfor virker det også som at dette har vært halvåret hvor mange har fått øynene opp for hvor viktig uavhengige medier egentlig er for dem - og samfunnet de lever i.  Selv har jeg vært i pappaperm i store deler av denne tiden. Det har vært vanskelig ikke å være på jobb. 

– Hva er årets flause til nå?

– Appen som skulle telle stemmene under Demokratenes nominasjonsmøte i Iowa og vise at partiet var fremme i skoene på teknologi. I stedet ble valgresultatet flere dager forsinket, og Republikanerne kunne more seg. 

– Her hjemme var lanseringen av Smittestopp-appen et mageplask. Det var tekniske problemer, man fikk ikke nok brukere og appen utgjorde et uforholdsmessig stort inngrep i personvernet, som jo førte til at den ble stanset.

– Også har det overrasket meg at det ikke har vært en større diskusjon rundt den nye etterretningsloven, og datainnsamlingen som følger den.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Her vil jeg egentlig si alle som har startet i ny jobb rett før og etter at Norge gikk i lockdown. Det er ingen enkel oppgave fra et hjemmekontor. Og de det gjelder i E24, har imponert meg stort. 

– Hva gjør du i sommer?

– Det har blitt en tur til Porsgrunn, for å besøke familie, og fjellturer i Rauland. Ellers mange lekeplasser og et par familieparker. Nå er jeg tilbake på jobb. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg er en stor fan av nyhetsbrev. De beste gir meg oversikt og overraskelser på få minutter. Hver morgen leser jeg Quartz' daily brief og E24s Morgengryn. Deretter litt ymse. VG, E24, DN og noen internasjonale medier er jeg gjerne innom noen ganger om dagen. Også blir det mye podkast på trilleturer.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Usikker på om dette var i et sommervikariat, men tidlig i min journalistkarriere lagde jeg tittelen «har fått hengslene på døra» om en restaurant eller butikk som måtte stenge ned. Tittelen på trykk fikk imidlertid redaktøren et øyeblikk til å gå av hengslene. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer? 

– Ta med egne ideer hver dag på jobb, og du vil bli elsket. Sug til deg så mye kunnskap du kan fra erfarne journalister på jobb i sommer.

Powered by Labrador CMS