Ane Ommundsen.

#Sommerpraten

Spurte ordføreren hvem han var: – Han så meget forvirret ut

Journalist Ane Ommundsen i Jærbladet maser fortsatt hull i hodet på sine mer erfarne kollegaer - og lærer mye av det. Det er også hennes beste tips til årets sommervikarer.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

I dag er det Jærbladets journalist Ane Ommundsen som står for tur.

Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Krig og korona. Det har vært spesielle tider, og da vi endelig trodde hverdagen skulle gå tilbake til normalt etter en pandemi, ble den nok en gang snudd på hodet. For meg som journalist i lokalavis, har det vært spennende og ikke minst lærerikt å finne lokale vinklinger på internasjonale hendelser. Jeg har møtt mange interessante mennesker og fått skrive historier jeg ellers aldri hadde kommet over, og virkelig sett hvordan nasjonale kriser påvirker lokalsamfunnet.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Vel. Som journalist ser jeg absolutt positivt på betalingsmur da dette bokstavelig talt fungerer som betaling for arbeidet vi gjør, akkurat som i hvilken som helst annen jobb. Det vi derimot heller kan stille spørsmål ved, er hvordan denne betalingsmuren skal være utformet. Jeg skjønner at det som leser kan være frustrerende å måtte betale for å lese saker, spesielt for unge og studenter som gjerne har trangere økonomi og må prioritere annerledes. Noen plussaker viser ingress og en “teaser” av saken , mens andre skjuler alt bak betalingsmur når du klikker deg inn. Jeg heier nok mer på formatet der man får se litt av saken, slik at folk, spesielt de unge, får et inntrykk av hva de kommer til å betale for, annet enn bare tittel og bilde på front.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Denne er vanskelig! Det må bli en ferie som inneholder en kombinasjon av kule opplevelser og et paradis med nydelige strender. En roadtrip gjennom USA er noe jeg har veldig lyst til å gjøre, Route 66 kanskje? Og ettersom det skal være den perfekte sommerferien vil jeg avslutte med en uke på Hawaii hvor jeg skal spise acai bowls og drikke kokosnøttdrinker til solnedgangen hver eneste kveld. Men så er jo også Norge helt nydelig på sommeren når været viser seg fra sin beste side. Det er sjelden det skjer her på Vestlandet, men få ting slår en skikkelig norsk sommerdag!

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Som den typiske Gen Z-jenta jeg er, bruker jeg mye tid på sosiale medier som Instagram og Tiktok uavhengig om jeg er på ferie eller ikke. Jeg titter innom de store mediehusene for å henge med på hva som skjer i verden, og hører på podkaster som som “Forklart” og “Oppdatert” fordi det gjør jeg som regel alltid. Men jeg leser nok ikke alle lokalavisene slavisk mens jeg ligger på stranden.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Kanskje da jeg spurte ordføreren i Klepp kommune om hvem han var første gang jeg intervjuet han? Han så meget forvirret ut, men sånn kan det gå som fersk journalist på nytt dekningsområde!

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

–Ikke vær redd for å dumme deg ut! Og heller ikke vær redd for å spørre de du har rundt deg. Jeg maser enda hull i hodet på mine kollegaer som er mer erfarne enn meg, og lærer utrolig mye av det.

Powered by Labrador CMS