Anita Høiby Gotehus i Østlendingen.

Medier24s julekalender, luke 17:

Østlendingen-journalisten lagde saker 24 timer i strekk

Anita Høiby Gotehus skjuler seg bak dagens luke.

Publisert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Anita Høiby Gotehus i Østlendingen, som dekker Elverum, Østerdalen og Solør.

– Hvorfor jobber du i lokalavis?

– Det er litt fordi jeg bor her. Og så er det koselig å kunne dekke det området jeg er vokst opp i og kjenner veldig godt. Det er en hyggelig jobb, og det er viktig at vi møter så mange som mulig i vårt område og blir kjent med dem.

– Hva er den største utfordringen med det?

– Jeg synes det er at man må huske at man skal møte de man skrive om senere. Det er et mye mindre samfunn på Elverum, og alle kjenner alle. Da kommer man til å møte folk andre steder.

– Beste lokalavisminne?

– Det er et større sakskompleks vi starter å publisere denne uka. Vi har vært ute i Elverum og dekket i 24 timer. Folk sier at det ikke skjer noe på Elverum, men det gjør det virkelig. Vi var et team som var ute fra syv til syv, og møtte så mange flotte mennesker til alle døgnets tider. Det har blitt til over 30 spennende saker.

– Beste sak i år?

– En av våre beste saker må være en featuresak som vant journalistpris. Det var et intervju med han som først sto frem i saken om sportsklubben i Engerdal og misbrukene som foregikk der. Det er en veldig sterk historie.

– har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?

– Lille julaften går jeg og familien ut i skogen etter det er blitt mørkt om kvelden, tenner et bål og sitter der og finner roen. Vi snakker om alt som finnes, spiser risengrynsgrøt og spiser gløgg. Vi går ikke så langt, vi må jo ha med grøten som vi har kokt hjemme, men der sitter vi en stund sammen med naboen, og da faller roen og det blir ordentlig ro.

Powered by Labrador CMS